29. Jan 2024

4 slimme waterdetectoren om toe te voegen aan je smart home

4 slimme waterdetectoren om toe te voegen aan je smart home
4 slimme waterdetectoren om toe te voegen aan je smart home

Waterdetectoren zijn een geweldige aanvulling op je smart home voor extra veiligheid. We werken nauw samen met gerenommeerde fabrikanten om een optimale integratie met KNX ecosystemen te garanderen. In samenwerking met deze KNX Members hebben we zorgvuldig 4 slimme waterdetectoren geselecteerd die perfect in je smart home systeem passen.

Siemens Synco Living water detector

De Siemens SyncoTM Living waterdetector is een draadloze radiosensor die waterplassen detecteert. Als hij dat doet, sluit hij automatisch de watertoevoer af en laat hij een binnensirene afgaan.

Je kunt hem ook een alarm naar je pc of telefoon laten sturen, zodat je altijd op de hoogte bent, waar je ook bent.

Deze detector moet zo dicht mogelijk bij de vloer worden geïnstalleerd, want hij is ontworpen om plassen te registreren (en die drijven meestal niet). Hij is ideaal voor oude en nieuwe gebouwen en voor gebouwen met moeilijke muurbevestigingen.

Bovendien is het ontwerp subtiel en strak. Al met al een geweldige aanvulling op je smart home voor nog meer huisbeveiliging.

Interra's KNX wateroverstromingsdetector

De KNX Wateroverstromingsdetector is een vroegtijdig waarschuwingssysteem dat potentiële lekken detecteert. De vroege detectie voorkomt ernstige waterschade en beschermt gebruikers tegen hoge reparatiekosten en materiaalverlies.

Het is volledig integreerbaar met uw KNX-systeem, zodat de detector informatie krijgt via het KNX-bussysteem en een waarschuwing stuurt wanneer het water registreert.

Omdat je elke locatie een naam kunt geven in het hoofdbedieningspaneel, is het eenvoudig om te weten welke sensorunit de waarschuwing heeft verstuurd en moet worden gecontroleerd.

Lek KNX 2.0 van Elsner Elektronik

Als uitbreiding op de Leak KNX Basic lekkagedetector gaat de Leak KNX 2.0 nog verder in het detecteren van potentiële lekken.

Waar de basisdetector gewoon doet wat hij moet doen, namelijk waterlekken detecteren, geeft de KNX 2.0 ook een melding wanneer de detector niet werkt zoals het hoort.

Hij activeert een alarm als de sondes niet goed zijn aangesloten, als de sondekabels gebroken zijn of als er water tussen de sondes zit.

Voor meer veiligheid in huis is de Leak KNX 2.0 zeker een geweldig apparaat.

KNX lek- en condensatiesensor van Jung

De Jung waterdetector bestaat uit twee verschillende sensoren. Hij heeft aan de ene kant een leksensor, die lekken detecteert en signaleert.

Een pluspunt van deze detector is dat hij automatisch de watertoevoer afsluit om verdere schade te voorkomen.

De condensatiesensor signaleert condensvorming op airconditioningunits en koelmiddelleidingen.

Hij kan het systeem in een veilige bedrijfstoestand schakelen om het risico op schade te beperken.

Conclusie

Water-, lek- of overstromingsdetectoren zijn een geweldige manier om de algemene beveiliging van je huis te verbeteren. Waarom en hoe je precies slimme watersensoren wilt installeren, lees je in deze artikelen:

Social Share:

  • Highlights