Hoe word ik een KNXpert?

Een gids om te starten met KNX

Wilt u meer te weten komen over KNX, maar weet u niet waar te beginnen? Wij kunnen helpen!

KNX biedt een uitgebreid gamma van trainingen, die u alles leren over ETS en over alle voordelen die KNX te bieden heeft. Stapsgewijs doet u de nodige kennis en vaardigheden op om gemakkelijk automatiseringsprojecten te ontwikkelen met KNX.

De voordelen van een MyKNX-account

Als professional die met KNX werkt, maakt uw MyKNX-account een belangrijk deel uit van uw dagelijkse activiteiten.

Met MyKNX kunt u:

  • uw softwarelicenties beheren, boeken downloaden en uw certificeringen beheren.
  • onze online campus volgen, u inschrijven voor een webinar of een cursus in een van onze opleidingscentra boeken.
  • toegang krijgen tot exclusieve promoties en events.
  • samenwerken met professionals zoals uzelf.
  • als eerste de nieuwste KNX-productlanceringen en -updates ontdekken.

Stap 1: Leer de basisbegrippen via de online ETS eCampus

De echte magie van het ontwikkelen van een smart home project met KNX zit in onze innovatieve ETS software. Onze onlinecampus geeft u een fantastische introductie tot de basisbegrippen van ETS, zodat u met vertrouwen aan uw eerste project kunt beginnen.

Al wat u moet doen om aan de slag te gaan met ETS eCampus, is een persoonlijk MyKNX account aanmaken. Via interactieve lessen en videotraining leert u de basisconcepten en hoe u een project moet starten. De simulatieoefeningen helpen u uw kennis aan te scherpen. Met ETS eCampus leert u op eigen tempo: ga stapsgewijs te werk, test uw kennis na elke les, herhaal de stap indien u faalt en geniet van het leerproces.

Bent u geslaagd (met minstens 85 %)? Gefeliciteerd! U krijgt een certificaat en een kortingsbon voor uw eerste ETS Lite licentie. U beschikt nu over de eerste inzichten in de sturing van smart homes en smart buildings met KNX.

Stap 2: Configureer uw virtuele smart home met KNX Virtual

KNX Virtual helpt u om de basisbegrippen te begrijpen en geeft u meer vertrouwen in het werken met KNX. 

KNX Virtual is een Windows-gebaseerde toepassing die een KNX apparaat simuleert. U hoeft niet te investeren in hardware (zoals voedingen, USB- en IP-interfaces, KNX apparaten), aangezien u met virtuele apparaten werkt om de ETS-software te testen. 

Met KNX Virtual raakt u vertrouwd met de KNX technologie en kunt u gratis een gesimuleerde KNX installatie opzetten. Verschillende apparaten toevoegen in uw digitale smart home (lichtschakelaars, temperatuurregeling, aanwezigheids- en bewegingssensoren ...), routines ontwikkelen ... het kan allemaal.

U kunt KNX Virtual eenvoudig downloaden via uw MyKNX account. Ga naar onze shop en voeg 'KNX Virtual' toe aan uw winkelwagentje. U hoeft niet te betalen voor deze 'bestelling' en ontvangt nadien een e-mail met een link om de tool te downloaden.

Stap 3: Breid uw kennis van KNX uit met de KNX online webinars

Wilt u meer weten over speciale onderwerpen? 

Dan zijn de onlinewebinars van KNX Association iets voor u. Deze live-onlinepresentaties gaan zowel over technische als niet-technische zaken. 

Gewoon volgen van op uw pc en vragen stellen indien nodig.

Webinars aangeboden door KNX Association zijn gratis en via de korte onlinepresentaties kunt u op een zeer efficiënte manier kennis opdoen. 

Alle KNX webinars vindt u op de KNX website.

Een volledige lijst met alle webinars vindt u hier

Stap 4: Word een gecertificeerde KNX partner

Klaar voor uw eerste professionele stap? Dan is het tijd om een cursus te volgen in een van onze KNX trainingscentra, die u overal ter wereld kunt vinden! KNX trainingscentra bieden verschillende cursussen aan over de hele wereld. 

Als u een cursus succesvol hebt afgerond, ontvangt u een certificaat als bewijs van uw kennis en vaardigheden. Er zijn 4 modellen van gecertificeerde KNX opleidingen: de KNX basiscursus, de KNX vervolgcursus, de KNX tutorcursus en de KNX HVAC-expertisecursus. 

Via uw MyKNX account kunt u zich inschrijven voor een gecertificeerde cursus.

Een certificaat is nuttig om uw zichtbaarheid te vergroten en uw professionele carrière een boost te geven, niet alleen op technisch maar ook op commercieel vlak. Als gecertificeerde professional wordt u als officiële KNX partner vermeld op onze website.

Step 5: KNX Literatuur

KNX Association beschikt over een grote selectie brochures en referentiewerken, uitgegeven door KNX Association en derden. Naast de standaard KNX trainingdocumenten, gebruikt in de gecertificeerde trainingscentra, raden we nieuwkomers vooral het 'KNX Handbook for Home and Building Control' aan.

Waar vind ik de KNX brochures?

Alle KNX brochures zijn gratis te downloaden in verschillende talen op de KNX website.

Waar vind ik KNX literatuur?

Alle publicaties van KNX Association kunt u bestellen in uw MyKNX account of via Amazon.

Proficiat, u hebt uw trainingstappenplan voltooid en bent nu een gecertificeerde KNX expert.