28. Sep 2023

4 kwalitatieve rookmelders om toe te voegen aan je slimme woning

4 kwalitatieve rookmelders om toe te voegen aan je slimme woning
4 kwalitatieve rookmelders om toe te voegen aan je slimme woning

Voor veel huiseigenaren is het waarborgen van de veiligheid van hun gezin en eigendommen een topprioriteit om te investeren in slimme woningtechnologieën. We hebben 4 kwalitatieve rookmelders opgesomd die precies dat doen. Op het gebied van brandpreventie en vroegtijdige detectie scoren deze apparaten uitstekend, terwijl ze ook compatibel zijn met de KNX-standaard. Wij vertrouwen op deze slimme rookmelders.

Gira Dual Q rookmelder

Maak kennis met de Gira Dual Q rookmelder, een geavanceerd apparaat dat dankzij twee detectieprocessen twee keer zo veilig is. Dit innovatieve alarm detecteert kleine rookdeeltjes in een vroeg stadium, waardoor wordt voorkomen dat situaties gevaarlijk worden voor huiseigenaren. Bovendien bewaken de thermische sensoren temperatuurveranderingen in de ruimte, waardoor verschillende soorten branden, waaronder vloeistofbranden, snel en betrouwbaar kunnen worden geïdentificeerd. Het intelligente ontwerp van het alarm zorgt voor een betere controle in gebieden met mogelijke storingen zoals keukendampen, stof en elektrische storingen. Voor nog meer veiligheid, gemak en efficiëntie kan de Gira Dual Q rookmelder in een netwerk worden opgenomen en worden uitgebreid met maximaal 40 andere optionele apparaten.

Rookmelder Busch van ABB

Afhankelijk van het model kan de Busch-Smoke-alarmmelder via een tweedraadslijn met maximaal 20 melders in een netwerk worden opgenomen. Hij wordt geleverd met een geluidsalarm met een luidheid van 85 dBA op een afstand van 3 meter en heeft een VdS-certificering, waardoor hoge kwaliteitsnormen gegarandeerd zijn. Of ze nu verbonden zijn met een bedraad KNX-systeem of met KNX RF, zodra één rookmelder gevaar detecteert, zullen alle geïnstalleerde apparaten de huiseigenaars onmiddellijk waarschuwen, ongeacht waar de rook zich werkelijk bevindt. Dit verhoogt de veiligheid aanzienlijk, vooral 's nachts wanneer niet alle kamers in gebruik zijn. Hoe gevoelig de Busch-Smoke-alarmmelder ook is voor vuur en rook, de rookkamer is slim genoeg om veiligheidsmaatregelen tegen vals alarm te installeren. Dergelijke eigenschappen zijn onder andere compensatie van vervuiling, bescherming tegen insecten en een antistatische laag om het aantrekken van stof te voorkomen.

De Salva KNX TH van Elsner Elektronik

De Salva KNX TH, een rookmelder speciaal ontworpen voor het KNX gebouwbussysteem, bevat een automatisch evaluatiesensorsysteem. Dit betekent eenvoudigweg dat één enkele rookmelder in staat is om vuur, rook en zelfs hitte vroegtijdig en nauwkeurig te detecteren en automatisch alarm te slaan, zowel lokaal als via het aangesloten KNX-systeem.

Bovendien bevat het Salva KNX TH model geïntegreerde sensoren voor temperatuur en luchtvochtigheid. Omdat een rookmelder beide condities in de gaten houdt, kunnen huiseigenaren profiteren van geautomatiseerde verwarming/koeling en ventilatieregeling om een veilige maar comfortabele omgeving te creëren.

Interra KNX Warmte- + Rookmelder

Deze rooksensor van Interra kan zowel hitte als rook detecteren en fungeert als een betrouwbare brandindicator. Dankzij het snelle reactievermogen waarschuwt het je onmiddellijk voor mogelijke hoge temperaturen, aanwezigheid van rook of brand. Wanneer de rookconcentratie een kritisch niveau bereikt, stuurt de detector onmiddellijk signalen naar aanraakpanelen of mobiele telefoons via de KNX-lijn. 

Het gebruiksvriendelijke montagesysteem met draaislot zorgt voor eenvoudige installatie en het knoeibestendige ontwerp voegt een extra beveiligingslaag toe aan het apparaat. U kunt erop vertrouwen dat de Interra KNX Hitte- + Rookdetector uw huis veilig en beschermd houdt tegen mogelijke brandgevaren.

Investeren in geavanceerde branddetectiesystemen is een cruciale stap om de veiligheid en het welzijn van je huishouden te garanderen. Deze slimme apparaten bieden niet alleen vroegtijdige en nauwkeurige brandalarmen, maar ook integratiemogelijkheden en multifunctionele modules voor een intelligenter en geautomatiseerd huis.

Social Share:

  • Highlights