24. Apr 2023

4 redenen waarom u bewegingssensoren moet toevoegen aan uw smart home

4 redenen waarom u bewegingssensoren moet toevoegen aan uw smart home
4 redenen waarom u bewegingssensoren moet toevoegen aan uw smart home

Een slimme bewegingssensor is een klein, gemakkelijk te integreren apparaat dat bewegingen in een bepaalde ruimte registreert en meet. Ze worden meestal gebruikt voor woningbeveiliging, maar wist u dat slimme detectoren u helpen energie te besparen en uw dagelijks leven comfortabeler te maken? Ontdek alles over KNX bewegingsmelders en de 3 ingenieuze voordelen voor huiseigenaars.

Bewegingssensoren voor een veiliger en slimmer huis

Uw huis is uw veilige ruimte, 100% van de tijd. Vindt u het moeilijk om dat gevoel van veiligheid te krijgen? Slimme bewegingssensoren zijn de nummer één oplossing voor woningbeveiliging voor veel huiseigenaren. Dankzij het flexibele installatieproces kunt u de sensoren naar wens implementeren. Buitendetectoren gekoppeld aan een verlichtingssysteem zijn tegenwoordig bijvoorbeeld een zeer gebruikelijke beveiligingsvoorziening van particuliere woningen. Ze schrikken niet alleen indringers af; ze waarschuwen ook (indirect) de omgeving.

In de meeste gevallen vormen bewegingsmelders de basis van inpandige alarmsystemen. Met een automatisch programma laat u uw alarmsysteem weten wanneer u het huis verlaat of wanneer u naar bed gaat. De bewegingssensoren functioneren in die zin als uw zeer persoonlijke, 24/7 beschikbare beveiligers. Wat als u niet thuis bent als er een insluiper is? Slimme beveiligingssystemen zijn in staat om huiseigenaren snel en discreet te waarschuwen wanneer er verdachte activiteiten worden gedetecteerd met een melding op hun smartphone.

Lege-kamerdetectie, tijd om te besparen op uw energierekening!

We kennen allemaal het gevoel als we op het werk aankomen en plotseling de gevreesde vraag opkomt: heb ik het licht wel uitgedaan? U weet het antwoord pas als u weer thuis bent, tenzij u een slimme bewegingsmelder heeft. Uw huis schakelt automatisch de verlichting en/of verwarming uit wanneer het gedurende een x aantal uren geen beweging heeft waargenomen. 

Het is meer dan een handige functie, want het zal u helpen veel te besparen op uw energieverbruik, zowel op korte als op lange termijn. En laten we eerlijk zijn: besparen op uw energierekening verveelt nooit!

Het volgen en voorspellen van uw wensen als huiseigenaar

Eén van de hoofdkenmerken van de KNX technologie is comfort. Huiseigenaren moeten hun dagelijkse gewoonten sneller en gemakkelijker kunnen voortzetten dankzij slimme apparaten en systemen, en hun bewegingsmelders vormen daarop geen uitzondering. Door te kunnen volgen wanneer en waar iemand een kamer betreedt, kunnen bewegingssensoren andere slimme systemen in die specifieke ruimte activeren, zoals verlichting, de stereo-installatie, de tv of de airconditioning.

Meer geavanceerde bewegingssensoren kunnen verschillende soorten bewegingen onderscheiden, waardoor huisdieren van mensen kunnen worden onderscheiden - en soms zelfs kinderen van volwassenen. Als uw hond niet in bepaalde delen van het huis mag komen, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd wanneer uw ondeugende huisgenoot die huisregels overtreedt.

Conclusie: We worden geraakt door bewegingssensoren

Bewegingssensoren zijn eigenlijk de fusie van een waakhond, uw energieadviseur en persoonlijke assistent, allemaal samengevoegd in één. Voeg daar een zeer eenvoudig installatieproces en een strak design aan toe en u hebt werkelijk geen enkele reden meer om bewegingsmelders niet in uw interieur op te nemen.

Social Share:

  • Highlights