27. Mar 2024

De toekomst van duurzaam wonen: Hoe KNX de weg wijst

De toekomst van duurzaam wonen: Hoe KNX de weg wijst
De toekomst van duurzaam wonen: Hoe KNX de weg wijst

Laten we eerlijk zijn: duurzamer leven is onmisbaar geworden voor onze toekomst. En daar zijn goede redenen voor! Het beheer van onze dagelijkse routines en energieverbruik spelen een cruciale rol in dit nieuwe tijdperk van duurzame huisvesting. Ontdek hoe KNX een leidende positie inneemt in milieuvriendelijke huisvesting en welke slimme technologieën precies deel uitmaken van de oplossing.

Wist je dat de gemiddelde CO2-voetafdruk van een persoon in de EU maar liefst 7,2 ton CO₂ bedraagt? Het is in ons aller belang om dat aantal te verkleinen als we binnen de limiet van 2 graden opwarming van de aarde willen blijven. Gelukkig worden mensen zich steeds meer bewust van het belang van het verminderen van hun individuele CO2-voetafdruk, wat ertoe leidt dat meer mensen milieuvriendelijke acties ondernemen, zoals meer lokaal kopen, slow fashion en duurzaam wonen. Slimme thuistechnologieën bieden een veelbelovende oplossing voor het creëren van een nieuwe manier van leven.

Slimme huizen: De perfecte oplossing?

Efficiëntie is de sleutel, en dat is precies wat de kern vormt van slimme huizen. Ze zorgen ervoor dat verschillende apparaten en systemen in huis (zoals verlichting, verwarming, jaloezieën, geluidssystemen, enz. Zo kun je - thuis of op afstand - je energieverbruik regelen en automatiseren. Door je energie actief te beheren (vanaf je bedieningspaneel of via een dagelijkse melding op je telefoon), weten huiseigenaren niet alleen welke apparaten veel verbruiken, maar kunnen ze ook onmiddellijk ingrijpen op die sluimerapparaten of hun eigen 'vergeetachtigheid' (bv. de lichten laten branden wanneer ze het huis verlaten). Of ga nog een stap verder. Met geautomatiseerde scènes handelt je huis voor jou, op basis van vooraf gedefinieerde modi die alle apparaten uitschakelen, zoals 'slaapstand' of 'weg van huis'.

Het verkleinen van je ecologische voetafdruk door een smart home is bovendien een zeer efficiënte manier van energiekosten besparen. Door je energieverbruik in kaart te brengen.


KNX: Een duurzame leider in domotica

KNX heeft een zeer duidelijke visie voor de komende jaren: bouwen aan een duurzamere toekomst. KNX biedt al 30 jaar comfort aan huishoudens door middel van duurzame slimme technologieën. Deze duurzaamheid ligt in de kern van het bedrijf, namelijk de KNX standaard. De open standaard verzekert huiseigenaars van vier duurzame factoren:

Echte slimme apparaten voor echte slimme oplossingen

Een energiemeter voor waardevolle inzichten in verbruik

Weten hoeveel energie je verbruikt is essentieel om kosten en uitstoot efficiënt te verminderen. Energiemeters helpen je om je huis slimmer te maken door gegevens op lange termijn te registreren, trends in energieverbruik te verwerken en deze weer te geven in een gebruiksvriendelijke interface. Ze kunnen je zelfs helpen om de rekening desgewenst over verschillende huishoudens te verdelen.

Batterijopslag

Zonnepanelen zijn een populaire toevoeging aan een groener huis. Dankzij slimme batterijopslagsystemen gaat je energie niet verloren. Met een ingebouwd KNX-systeem kun je een hightech opslagsysteem integreren waarmee je 75% van de jaarlijkse energiebehoefte kunt dekken met zelf geproduceerde zonne-energie. Deze energie (afkomstig van je dak) wordt niet alleen optimaal opgeslagen in de unit, maar wordt ook optimaal afgegeven aan je slimme installatie.

Conclusie

Als u klaar bent om grote stappen te zetten in de richting van een duurzamere levensstijl, dan zijn smart home systemen de juiste keuze. Kiezen voor een geïntegreerd KNX-systeem betekent kwaliteitsapparaten, een duurzame installatie en de verzekering van een toekomstbestendig huis.

Social Share:

  • Highlights