20. Apr 2023

Smart home-technologie en de impact ervan op de woninginrichting

Smart home-technologie en de impact ervan op de woninginrichting
Smart home-technologie en de impact ervan op de woninginrichting

Vroeger moest u zich bij het inrichten van uw huis afvragen of uw tv wel in het midden van de muur stond en of uw nieuwe bank wel paste bij het tapijt in uw woonkamer. De laatste jaren is de manier waarop wij onze huizen inrichten echter volledig veranderd door domotica.

In plaats van smart home-producten zo onopvallend mogelijk te maken, omarmen fabrikanten nu het designaspect van domotica en sommige winnen zelfs designprijzen met hun apparaten. Hoogwaardige producten die de efficiëntie van uw huis verhogen en tegelijkertijd in elke kamer als pièce de résistance fungeren.

Slimme bewegingssensoren

Niets minder aantrekkelijk dan een voor de hand liggende sensor in uw huis, nietwaar? Gelukkig is de tijd van opvallende camera's die in een bepaalde richting wijzen al lang voorbij. 

Merken als Gira, Steinel en Basalte hebben talrijke opties die passen bij uw behoeften en huisinrichting.

Basalte, een Belgische fabrikant die bekend staat om zijn productontwerp, creëerde één van de meest compacte bewegingsmelders op de markt. 

Met zijn slanke uiterlijk en de geïntegreerde LED-verlichting is de Basalte Auro bewegingssensor perfect geschikt voor elke huiseigenaar die op zoek is naar een minimalistisch, maar indrukwekkend ontwerp.

Omgevingsverlichting om de sfeer te bepalen

Bij het creëren van uw smart home ligt uw focus vooral op de functionaliteit en de manier waarop slimme producten in uw interieur passen. Maar voor verlichting is het ook belangrijk rekening te houden met de sfeer die u creëert, en niet alleen met de armaturen die u kiest.

Licht heeft een grote invloed op de sfeer die u in elke kamer creëert. Verander de temperatuur, de kleur of de helderheid van de verlichting en de hele kamer zal anders aanvoelen. Voor kantoren is koude of heldere verlichting bijvoorbeeld perfect, omdat het de concentratie en productiviteit bevordert. Warm, zacht licht creëert een gezellige en relaxte sfeer, waardoor het ideaal is voor uw woonkamer, slaapkamer of andere plekken waar u wilt ontspannen.

Veel fabrikanten van slimme producten combineren functionaliteit, design en aanpasbaarheid. Zodat u de armaturen kunt kiezen die het beste bij uw huis passen, zonder dat u hoeft in te leveren op kwaliteit. Wilt u een stap verder gaan? Combineer uw slimme lampen met slimme schakelaars voor volledige controle.

Slimme schakelaars en bedieningspanelen

Een slimme schakelaar is zoveel meer dan alleen een manier om je lichten in of uit te schakelen. Ze maken het mogelijk om uw verlichting, verwarming, zonwering en zelfs muziek overal in uw slimme huis te bedienen.  Maar niet alleen hun functionaliteit maakt ze onderscheidend, de manier waarop ze kunnen worden aangepast om perfect te passen bij uw smart home behoeften en inrichting maken ze een must in elk huis.

Ze variëren van eenvoudige schakelaars tot geavanceerde bedieningspanelen met ingebouwde temperatuursensoren of LED-verlichting. U kunt ze krijgen in elke vorm, kleur en afwerking, zodat u ze kunt integreren in uw inrichting of ze tot het middelpunt van uw muur kunt maken.

TV's als kunst

Sommige fabrikanten gingen zelfs een stap verder en besloten hun producten eruit te laten zien - of zelfs te laten functioneren - als echte kunstwerken. 

Het meest populaire voorbeeld is de Samsung Frame TV, die een prachtig kunstwerk van uw eigen keuze weergeeft wanneer u niet actief kijkt naar uw favoriete tv-programma. De tv is daadwerkelijk ingelijst en verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zodat hij naadloos in uw inrichting kan worden ingepast. 

Beu om steeds naar hetzelfde kunstwerk te kijken? Met één klik op de knop verandert u het, of toont u uw eigen familiefoto's om het echt eigen te maken.

Zoveel meer dan alleen functionaliteit

Bij het creëren van uw smart home is het kiezen van de juiste producten geen eenvoudige opgave. Ze houden niet alleen rekening met uw smart home behoeften, maar zorgen er ook voor dat ze naadloos aansluiten bij uw huidige interieur. Dus of u uw smart home nu discreet en eenvoudig wilt houden of dat uw nieuwe toevoegingen het middelpunt van uw huis worden, plan zorgvuldig voordat u tot aanschaf overgaat, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Succes met ontwerpen!

Social Share:

  • Highlights