17. Sep 2021

Vooruitblik op de vakbeurs KNXperience 2021: hét evenement van het jaar voor slimme woningen en gebouwen

Vooruitblik op de vakbeurs KNXperience 2021: hét evenement van het jaar voor slimme woningen en gebouwen
Vooruitblik op de vakbeurs KNXperience 2021: hét evenement van het jaar voor slimme woningen en gebouwen

Yasmin Hashmi geeft een voorsmaakje van het niet te missen KNX-evenement van het jaar, KNXperience, en blikt vooruit op wat bezoekers kunnen verwachten en wat de hoogtepunten zullen zijn.

KNXperience werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door KNX Association als antwoord op de pandemiebeperkingen en de annulering van de Light + Building-vakbeurs die normaal door Messe Frankfurt wordt georganiseerd. KNXperience was gericht op de wereldwijde KNX-gemeenschap en andere professionals die betrokken zijn bij slimme woningen en gebouwen. De vakbeurs kende zo'n succes dat KNX Association een tweede evenement organiseert, KNXperience 2021, online van 28 tot 30 september. Dit niet te missen evenement is voor iedereen toegankelijk, of ze nu een KNX-professional zijn of niet, en zal vooraanstaande sprekers verwelkomen en de nieuwste technologische ontwikkelingen in de wereld van gebouwautomatisering voor comfort, veiligheid en energie-efficiëntie in de kijker plaatsen.

Het evenement

KNXperience 2021 zal worden georganiseerd als een online evenement in het Duits en Engels. Het zal een online expo (vakbeurs) omvatten met stands van KNX Association, KNX-leden en KNX-opleidingscentra; plus een driedaags conferentieprogramma. Om het evenement nog leuker en boeiender te maken, zijn er elke dag tal van wedstrijden en loterijen, waarbij fantastische prijzen te winnen zijn. Casto Cañavate, Marketing Team Leader bij KNX Association gaf aan: "We hebben het beste van vorig jaar genomen en gecomprimeerd in drie dagen om het evenement efficiënter te maken. Daarnaast verbeteren we ook de bezoekersbeleving met een betere 3D-omgeving en beeldmateriaal. Zo kunnen bezoekers het laatste nieuws en ontwikkelingen van KNX Association en zijn leden, inclusief nieuwe tools, apparaten en oplossingen, in een paar dagen ontdekken, op een nog boeiendere manier, vanaf elke pc, smartphone of tablet en vanuit het comfort van hun kantoor of woning."

Tegelijkertijd is KNX Association zich bewust van het belang van menselijke interactie. Bezoekers zullen zich dus vrijuit naar elke stand kunnen begeven om gesprekken aan te knopen met de aanwezige vertegenwoordigers, via tekstberichten of een videogesprek. Of kunnen zij, als zij dat liever doen, via e-mail bij de exposanten aanvullende informatie aanvragen (er zullen ook nuttige documenten beschikbaar zijn om te downloaden of te delen). Daarnaast zal er volop gelegenheid zijn om bij te praten, en is er ook een speciale netwerkruimte om nieuwe contacten te leggen.

Hoogtepunten

Centraal op KNXperience 2021 staat de wereldwijde première van de ETS6 op 28 september om 09.00 uur. Deze nieuwe versie van de populaire professionele KNX-software voor het plannen, configureren en in gebruik nemen van slimme woningen en gebouwen maakt gebouwenautomatisering met KNX slimmer, veiliger en meer open door talrijke innovaties. ETS6 biedt een verbeterde gebruikerservaring dankzij een geoptimaliseerde gebruikersinterface, waardoor het voor gebruikers nog gemakkelijker wordt om de wereld van KNX binnen te stappen. Bovendien zijn, in overeenstemming met de vereisten van de industrie, alle KNX Secure-functies en een Security Proxy-functie geïmplementeerd. ETS6 benut ook voluit het potentieel van KNX IoT, met de optie om alle relevante semantische gegevens te exporteren naar de KNX IoT externe API, waardoor KNX-systemen nog meer interoperabel worden met elke externe client. Als extra stimulans om deel te nemen, zijn er ook meerdere wedstrijden en interactieve loterijen, waarbij bezoekers van KNXperience speciale KNX-prijzen kunnen winnen, waaronder ETS6-licenties.

De conferentie

KNXperience biedt een inspirerend en uitgebreid driedaags conferentieprogramma met experts van KNX Association en zijn leden. De sessies zijn voor iedereen toegankelijk en zullen achteraf op aanvraag beschikbaar zijn. Tijdens de live-evenementen zal er ook gelegenheid zijn voor vragen en antwoorden via de chatfunctie, wat nog een extra dimensie toevoegt aan de bezoekersbeleving.

Op dag 1 gaat de aandacht uiteraard vooral uit naar de nieuwe ETS6, met een blok van verschillende presentaties die het toepassingsgebied en de reikwijdte van deze baanbrekende software, de huidige en toekomstige toepassingen en het gebruik ervan zullen illustreren. Op dag 2 staat het thema energie-efficiëntie en duurzaam energiemanagement met KNX centraal, terwijl op dag 3 KNX IoT in de kijker zal staan.

Het programma van de conferentie is hier te vinden.

Inschrijving

De inschrijving voor KNXperience 2021 staat open voor elke professional die betrokken is bij slimme woningen, gebouwen en zelfs steden. Er zal voor elk wat wils zijn, en er gaat niets boven de buzz van een live-evenement. Als je dus van mening bent dat iemand van je relaties of netwerk baat zal hebben bij dit informatieve, visionaire en inspirerende evenement, nodig die persoon dan zeker uit om zich ook in te schrijven, via de link hieronder!

www.knxperience.org

Social Share:

  • Highlights