19. Apr 2024

HiddenWires Onderzoek: KNX behoudt zijn toppositie in de snel evoluerende smart home industrie

HiddenWires Onderzoek: KNX behoudt zijn toppositie in de snel evoluerende smart home industrie
HiddenWires Onderzoek: KNX behoudt zijn toppositie in de snel evoluerende smart home industrie

BRUSSEL, 19 APRIL 2024 - In de dynamische en snel evoluerende wereld van smart home technologie, blijft KNX zich onderscheiden als de geprefereerde standaard voor huis- en gebouwautomatisering. Het laatste industrieonderzoek uitgevoerd door HiddenWires, dat gegevens van 2021 en 2023 vergeleek, onderstreept de aanhoudende groei en veranderende voorkeuren in de smart home industrie, en bevestigt opnieuw de dominante positie van KNX. Volgens het onderzoek wordt KNX door 63% van alle ondervraagde professionals opgenomen in smart home-projecten. Het HiddenWires onderzoek, dat inzichten verzamelde van 5000 professionals, voornamelijk uit Europa, met opmerkelijke deelname uit andere regio's, wijst op een divers en wereldwijd bereik van de smart home markt.

KNX: nog steeds aan de top in slimme huisautomatisering

Net als in het onderzoek van 2021 heeft KNX zijn toppositie behouden, zowel wat betreft bekendheid als praktische toepassing. Het onderzoek van 2023 wijst op een opmerkelijke toename in het gebruik van KNX, wat de status als industriestandaard verder bevestigt. De aanhoudende voorkeur voor KNX door 63% van de integratoren en installateurs, die de ruggengraat van de industrie vormen, onderstreept de betrouwbaarheid en interoperabiliteit. KNX wordt aanzienlijk vaker gebruikt dan Wi-Fi (52%) of Bluetooth (30%) in de automatisering van huizen en gebouwen, en drie keer vaker dan technologieën van directe concurrenten.

KNX energiebeheer, perfect afgestemd op de veranderende voorkeuren van klanten

Verlichting wordt nog steeds beschouwd als de primaire smart home-toepassing (71%), op de voet gevolgd door temperatuurregeling (64%) en jaloezieën (52%). Dit wordt op de voet gevolgd door een toegenomen interesse in energiebeheer in huis, waarbij nu 50% van de smart home projecten geautomatiseerde energiebeheerfuncties heeft. KNX past perfect in dit evoluerende landschap met behoeften aan een duurzame technologie, die oplossingen voor energiebeheer biedt en de energie-efficiëntie verhoogt door slimme automatisering.

Een toegenomen enthousiasme voor slimme huizen

Het onderzoek toont een opmerkelijke toename van interesse in smart homes, waarbij bijna de helft van de respondenten opmerkt dat de interesse in de afgelopen vijf jaar verdubbeld is. Deze stijgende interesse van huiseigenaars, gecombineerd met het dominante gebruik van KNX technologie door professionals, voorspelt een verdere uitbreiding van KNX smart homes in de komende jaren.

Conclusie: Een veerkrachtige en toekomstgerichte industrie

De smart home industrie, geleid door KNX, toont veerkracht en aanpassingsvermogen, zelfs in tijden van eco-nomische onzekerheden. Huiseigenaren zijn op zoek naar automatiseringsoplossingen die alle aspecten van hun huis met elkaar verbinden om een eenvoudigere, slimme woonervaring mogelijk te maken en tegelijkertijd energie te besparen. KNX blijft de eerste keuze voor professionals als een innovatieve, veilige en duurzame technologie - die gestandaardiseerde en interoperabele oplossingen biedt voor een steeds groeiende en veranderende markt.

Je kunt het onderzoeksrapport van HiddenWires hier vinden: https://www.hiddenwires.co.uk/news/article/sharp-insights-into-smart-homes

Social Share:

  • Highlights