23. May 2024

Nieuwe drukknopinterfaces van JUNG in drie varianten

Nieuwe drukknopinterfaces van JUNG in drie varianten
Nieuwe drukknopinterfaces van JUNG in drie varianten

De nieuwe drukcontactinterfaces van JUNG bieden een optimale oplossing voor de integratie van sensoren en schakelaars in het KNX-systeem. Gebouweigenaren profiteren van meer veiligheid en energie-efficiëntie. Dankzij de compatibiliteit met KNX Data Secure zijn de tasters manipulatiebeveiligd. Bovendien kunnen ze met de JUNG KNX Service App geactualiseerd worden.

Naadloze integratie van verschillende functies

Drukknoppen, deur- of raamsensoren, hotelkaart- of sleutelschakelaars kunnen eenvoudig in het KNX systeem geïntegreerd worden via de potentiaalvrije contacten. Dit maakt intelligente bediening van verlichting, verwarming, airconditioning en andere elektrische apparaten mogelijk. Een ander groot voordeel van de nieuwe drukknopinterface is zijn veelzijdigheid. Hij ondersteunt zowel lekkage- en condensatiesensoren als temperatuursensoren en deur- en raamcontacten. Hierdoor kunnen eigenaars van gebouwen de veiligheid en energie-efficiëntie van hun gebouw verhogen.

Drie verschillende versies met KNX Secure

Met twee, vier of acht onafhankelijke kanalen kan de installateur elk kanaal parametreren als ingang of uitgang. De drukknopinterface kan ook telegrammen naar de bus sturen op basis van ingelezen drukknop-/schakelaarstatussen. Dit maakt een nauwkeurige en betrouwbare besturing van de aangesloten apparaten mogelijk. Naburige ingangskanalen kunnen gecombineerd worden wanneer drukknoppen, deur- of raamcontacten aangesloten worden. Hierdoor kunnen complexe logische functies worden gerealiseerd. Het is ook mogelijk om afzonderlijke kanalen van de drukknopinterface te blokkeren. Dit maakt een gerichte bediening en beheer van de aangesloten apparaten mogelijk. Een ander voordeel van de nieuwe drukknopinterface is de compatibiliteit met KNX Data Secure. Dit biedt een hoge mate van sabotagebeveiliging in de gebouwautomatisering en kan eenvoudig worden geconfigureerd via het projectontwerp in de ETS. De apparaten kunnen worden geüpdatet en gemakkelijk worden voorzien van firmware-updates via de Jung ETS Service app.

Veelzijdige opties voor het opzetten van het KNX-systeem

- Met de nieuwe KNX drukknopinterface kunnen verschillende soorten schakelaars, zoals installatieschakelaars, drukknoppen, reedcontacten (deur-/raamcontacten), lekkage-/condensatiesensoren, temperatuursensoren, Mini Basic bewegingsmelders, pulstellers en uitgangen in het KNX-systeem worden geïntegreerd.

- In een hotel kan de KNX drukknopinterface met de FFNTC temperatuursensor op verschillende manieren gebruikt worden. Hij past bijvoorbeeld automatisch de kamertemperatuur aan in hotelkamers en biedt gasten zo optimaal comfort.

- Door de integratie van lekkage- en condensatiesensoren in het KNX-systeem maakt de drukknopinterface een betrouwbare bewaking en vroegtijdige waarschuwing voor vocht- en waterschade mogelijk. Hierdoor kunnen maatregelen worden genomen om schade te minimaliseren en de veiligheid van het gebouw te garanderen.

- Door reedcontacten aan te sluiten op de drukknopinterface kunnen gebruikers de status van deuren en ramen controleren.

- De drukknopinterface heeft een pulsteller met hoofd- en tussentellers. Hierdoor kunnen pulsen nauwkeurig worden geregistreerd en bewaakt, bijvoorbeeld voor het meten van energieverbruik of het opnemen van meterstanden.

Social Share:

  • Highlights