15. Dec 2023

Hoe en waar je thuis een slimme beveiligingscamera installeert

Hoe en waar je thuis een slimme beveiligingscamera installeert
Hoe en waar je thuis een slimme beveiligingscamera installeert

Slimme camera's zijn een belangrijk onderdeel geworden van het creëren van een gevoel van veiligheid voor huiseigenaren. Of je nu op elk moment op afstand verbinding wilt kunnen maken met je woning of een oogje in het zeil wilt houden als je er niet bent, de plaatsing van binnen- en buitencamera's speelt een grote rol in de functionaliteit en opstelling van je beveiligingssysteem. In deze blog geven we je tips over hoe en waar je je camera-units kunt installeren voor echte gemoedsrust.

Bedenk eerst waarom je beveiligingscamera's installeert

Voordat je een beveiligingscamera aanschaft, is het belangrijk om te bedenken waarom je de beveiliging van je huis wilt optimaliseren. Doelen kunnen variëren van het in de gaten houden van familieleden en huisdieren als je weg bent tot gewoon gemoedsrust. Iemand die bijvoorbeeld vooral geïnteresseerd is in het afschrikken van inbrekers kan de voorkeur geven aan buitencamera's met zichtbare functies, terwijl een huiseigenaar die zich zorgen maakt over het in de gaten houden van kinderen en huisdieren zich misschien richt op binnencamera's met tweewegaudio. Door hun motivaties te begrijpen, kunnen huiseigenaren profiteren van de voordelen van de perfecte beveiligingsinstallatie.

Binnen beveiligingscamera's

Kenmerken

De ideale slimme beveiligingscamera voor binnenshuis past perfect bij je interieur en biedt afstandsbediening van live camerabeelden. Extra leuke hebbedingetjes zijn

  • Een tweewegaudiosysteem: Laten we zeggen dat je hond de neiging heeft om veel te blaffen als hij alleen thuis is, met een audiosysteem registreert je camera niet alleen het geluid, maar kun je als huiseigenaar ook communiceren met je huisdier. Hetzelfde geldt voor kleine kinderen en zelfs inbrekers.
  • Gezichtsherkenning: Zeer geavanceerde slimme camera's zijn in staat om huiseigenaren en familieleden te onderscheiden van vreemden. Dankzij nachtzichtfuncties kan het slimme apparaat 's nachts of als het licht uit is bezoekers herkennen. Als iemand laat thuiskomt, zal het beveiligingsalarm niet onterecht afgaan.

Tips en trucs voor installatie

Het installatieproces van beveiligingscamera's voor binnen is over het algemeen flexibeler dan die voor buiten. Je kunt kiezen voor een vaste plaatsing door de camera aan een muur te bevestigen, maar een plank werkt ook. Houd er wel rekening mee dat als jij (of een huisdier) tegen de plank aanloopt, de camera gemakkelijk omver wordt gegooid, wat resulteert in een vervormd beeld. Houd er rekening mee dat er een stevige WiFi-verbinding moet zijn om te kunnen genieten van afstandsbediening en live meldingen. Camera's en WiFi-routers kunnen het beste dicht bij elkaar staan.

Camera's kunnen het beste vanuit vogelperspectief worden geplaatst, dus hoger en met een groot bereik. Idealiter zou er in elke kamer een camera moeten zijn, vooral als er waardevolle objecten zijn zoals een tv, laptop of auto. Ingangen worden vaak onterecht vergeten tijdens het installatieproces. Je voordeur en schuiframen zijn, zelfs als ze op slot zitten, nog steeds de makkelijkste manier voor inbrekers om in te breken.

Buiten beveiligingscamera's

Kenmerken

Een buitencamera moet eerst en vooral bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, inclusief regen, sneeuw en extreme temperaturen. In tegenstelling tot beveiligingscamera's voor binnenshuis willen huiseigenaren vaak dat de apparaten goed opvallen.

Met andere woorden, een slimme camera moet er ook echt uitzien. Ongewenste bezoekers worden vaak afgeschrikt door de aanwezigheid van een camera.

Bovendien heeft het apparaat een groothoeklens van 180°.

Zo leg je alles vast wat zich tussen de muur en je tuin/voordeur bevindt.

Tips en trucs voor installatie

Voor het installeren van buitencamera's is meer professionele hulp nodig. Naast het bevestigen van de apparaten aan je buitenmuren, hebben de apparaten een betrouwbare stroombron nodig - die vaak via bedrading wordt geleverd. Het is aan te raden om ook de WiFi-verbinding vast te bedraden. Nadat de kabels zijn geïnstalleerd, moeten ze worden beschermd tegen weersinvloeden.

Conclusie

Slimme beveiligingscamera's voor binnen en buiten verschillen in hun ontwerpkenmerken en installatievereisten. Terwijl binnencamera's voorrang geven aan privacy en communicatie, richten buitencamera's zich op duurzaamheid, weerbestendigheid en uitgebreide dekking. In beide gevallen zorgt een professionele installateur ervoor dat de juiste protocollen en installatieprocedures worden gevolgd.

Social Share:

  • Highlights