30. May 2023

Elsner - Lichtsignaal voor meer comfort

Elsner - Lichtsignaal voor meer comfort
Elsner - Lichtsignaal voor meer comfort

Cala KNX IL van Elsner Elektronik is een KNX-kleurenlamp waarmee meldingen en waarschuwingen kunnen worden gevisualiseerd. In het Smart Building kan het lichtsignaal worden gebruikt om bijvoorbeeld de bezetting van een kamer aan te geven. Het lichtveld van het platte toestel schijnt groen, geel of rood en kan ook knipperen. In uitgeschakelde toestand integreert het glazen oppervlak in het frame van de schakelaar onopvallend in het interieur.

Een speciale toepassing is de weergave van de luchtkwaliteit in een ruimte. Het Cala KNX IL CO2-lampje heeft een geïntegreerde CO2-sensor die het lichtveld afhankelijk van de CO2-waarde van groen naar geel naar rood schakelt. Via het KNX-bussysteem kunt u definiëren of bijvoorbeeld de ventilatie moet worden geactiveerd of een raam automatisch moet worden geopend als het CO2-gehalte in de ruimtelucht te hoog is. Zo creëert u een gezonder binnenklimaat in uw slim gebouw. Hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen door een te hoog koolzuurgehalte behoren tot het verleden - dankzij Cala KNX IL CO2!

Zoals alle producten van de Cala-reeks, zijn Cala KNX IL en Cala KNX IL CO2 geschikt voor installatie in standaard reeksen van schakelaars van 55 mm.

Meer informatie over Cala KNX IL vindt u hier

Meer informatie over Cala KNX IL CO2 vindt u hier

Social Share:

  • Highlights