03. May 2023

Verhoogt investeren in smart home technologie de waarde van uw woning?

Verhoogt investeren in smart home technologie de waarde van uw woning?
Verhoogt investeren in smart home technologie de waarde van uw woning?

Slimme technologie voegt ongetwijfeld comfort en gemak toe aan de woonsituatie van huiseigenaren. Smart home toepassingen hebben dus het potentieel om de waarde van uw eigendom aanzienlijk te verhogen. Een paar voorwaarden om in gedachten te houden: kies voor open source merken en integreer een smart home systeem dat hoog aangeschreven staat in de huidige vastgoedmarkt.

Iemand op zoek naar een woning wilt een veilige en energiezuinige woning

Over het algemeen zijn mensen bereid meer te betalen voor een slim systeem dan voor een paar losse apparaten. In plaats van bijvoorbeeld een slimme videodeurbel en een paar bewegingssensoren te installeren, is het voor uw gemak en de waarde van uw vastgoed veel gunstiger om te investeren in een volledig uitgerust beveiligingssysteem. Zo laat u uw potentiële kopers niet verward achter.

U vraagt zich misschien af welke slimme toepassingen het belangrijkst zijn in het moeilijke beslissingsproces van het kopen van een huis? Het blijkt dat de beveiliging van woningen met een grote meerderheid op de eerste plaats komt. Bewegingssensoren, camera's, alarmen, slimme sloten en deurbellen... Ze zorgen allemaal voor een gevoel van veiligheid en lijken daarom voor veel huiseigenaren de moeite waard om in te investeren.

Naast huisbeveiliging komt energie-efficiëntie op de tweede plaats. Als het leven duurder wordt, is de eerste maatregel die mensen nemen het verminderen van hun energieverbruik en -kosten. De mogelijkheid om uw energieverbruik op een slimme manier te beheren - dat wil zeggen gemakkelijk en van op afstand - heeft een ongelooflijke meerwaarde. Een extra investering in energiebeheer bij de aankoop van een nieuw huis vandaag, zal zich op lange termijn letterlijk terugbetalen.

Behoud de mogelijkheden voor automatisering open

Een nieuw huis betekent een nieuwe start. Mensen worden niet graag beperkt in de mogelijkheden die hun privé-ruimte biedt/kan bieden, vooral met de huidige vastgoedprijzen. Het beste is om potentiële kopers te laten inzien dat ze hun toekomstige woning helemaal naar eigen inzicht kunnen verbouwen, ook als het gaat om slimme apparaten. Biedt uw woning de mogelijkheid om de bestaande infrastructuur en hardware uit te breiden of aan te passen?

Vermijd investeringen in closed source merken, want die laten huiseigenaren niet toe om slimme technologieën van verschillende merken te combineren. Compatibiliteit speelt een grote rol bij het personaliseren van een smart home, vooral bij verschillende eigenaren.

Indrukwekkend op het eerste gezicht: een geactiveerde spraakgestuurde hub

Spraakbesturing voegt niet noodzakelijkerwijs veel waarde toe aan uw woning. Waarom doen we dan nog moeite om het te vermelden? Wel, onderzoek heeft aangetoond dat een succesvolle demonstratie van een smart luidsprekertoepassing een prominente rol speelt in de verkoopperiode. 

Uw makelaar toont potentiële kopers de voordelen en het gemak dat zij zullen krijgen bij het kopen van het huis. Zelfs als je de spraakbesturingshub meeneemt, is de kans groot dat nieuwe eigenaren een nieuw systeem installeren. Tenminste als de automatiseringsmogelijkheden de doorslag gaven.

Het bouwen van een smart home moet in de eerste plaats altijd de belangen en het comfort van u en uw gezin centraal stellen, maar het is fijn om te weten dat het toevoegen van slimme technologie aan uw woning de mogelijkheid biedt om de doorverkoopwaarde ervan te verhogen. De huidige vastgoedmarkt biedt niet veel slimme woningen, maar er wordt voorspeld dat dit zal groeien naarmate de vraag toeneemt. Mooie vooruitzichten, doet u mee met de trend?

Social Share:

  • Highlights