20.01.2023   Eerste KNX Hackathon richt zich op slimme huis- en bouwoplossingen voor een duurzamere wereld

Eerste KNX Hackathon richt zich op slimme huis- en bouwoplossingen voor een duurzamere wereld


KNX intensiveert zijn inspanningen in de strijd tegen klimaatverandering en heeft de eerste KNX Hackathon aangekondigd over het onderwerp duurzaamheid voor dit jaar. Het tweedaagse evenement brengt de wereldwijde KNX-community samen om ervaringen, ideeën, best practices en effectieve oplossingen te delen om het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van huizen en gebouwen te verminderen met behulp van KNX-technologie. De winnaars van de wedstrijd ontvangen de prestigieuze 'KNX Hackathon 2023'-trofee en prijzengeld. Registraties kunnen worden gedaan op https://Hackathon.knx.org

Krachten bundelen om een duurzamere toekomst te creëren met KNX

Duurzaamheid is een van de belangrijkste onderwerpen voor KNX. Dankzij de steeds evoluerende functies, veelzijdige toepasbaarheid en brede interoperabiliteit, is 's werelds toonaangevende technische standaard voor slimme huizen en gebouwen de basis geweest voor de meest innovatieve en baanbrekende energiebeheeroplossingen in de residentiële en commerciële bouwsector. En hoewel KNX al algemeen wordt erkend voor het verbeteren van het leven van mensen en het positief beïnvloeden van het klimaat, zal de KNX Hackathon opnieuw aantonen hoe krachtig KNX-technologie kan zijn als het gaat om energiebesparing en het verkleinen van de ecologische voetafdruk van slimme huizen en gebouwen.

Bewijzen dat KNX een impact heeft op het besparen van energie en het verminderen van de uitstoot van CO2-voetafdruk

De wedstrijd staat open voor iedereen van over de hele wereld die in staat is om te laten zien hoe je energie kunt besparen met KNX. Elk individu of team kan deelnemen, inclusief studenten, hobbyisten, professionals, wetenschappelijke partners, fabrikanten, enz. KNX brengt alle deelnemers samen op persoonlijke en virtuele evenementen om de uitdagingen van KNX-experts op te lossen. Er zijn al verschillende uitdagingen om op te lossen waaruit deelnemers een of meer kunnen kiezen.

Alle uitdagingen in één oogopslag

  • Vind de beste configuratie voor een specifiek KNX-apparaat dat is geselecteerd uit het universum van slimme producten om de meeste energiebesparingen te bereiken.
  • Creëer de beste oplossing die verschillende slimme KNX-producten zoals sensoren, actuatoren, interfaces, monitoren en schermen combineert om het energieverbruik van verschillende apparaten te verminderen.
  • Ontwikkel een KNX-toepassing voor energiebeheer die een of meer hernieuwbare energiebronnen op de meest efficiënte manier integreert in een smart home-project.
  • Bouw KNX-oplossingen die kunnen omgaan met overtollige energieopwekking door het juiste gebruik van deze extra energie in slimme huizen en gebouwen mogelijk te maken.
  • Stel je eigen uitdaging in om KNX-oplossingen te creëren voor energiebesparing of het meten van de vermindering van de CO2-voetafdruk.

Gratis promotie voor elke geldige inzending

Een inzending voor de KNX Hackathon - of het nu gaat om een enkel apparaat, een oplossing of een compleet project - moet bewijzen dat het energie bespaart door KNX te gebruiken om geldig te zijn. Elke geldige inzending wordt gepromoot via verschillende communicatiekanalen en beoordeeld door een speciaal benoemde jury van experts uit de industrie die de finalisten en winnaars van de KNX Hackathon 2023 zal kiezen. De jury zal haar beslissingen baseren op hoe en in welke mate de ingediende KNX-oplossingen of KNX-projecten bijdragen aan de vermindering van het energieverbruik en de ecologische voetafdruk van slimme huizen en gebouwen.

Registratie is nu geopend!

De KNX Hackathon zelf vindt plaats als onderdeel van de KNXperience op 26 en 27september. Deelnemers kunnen zich echter al aanmelden voor hun deelname en beginnen aan de verschillende uitdagingen om hun inzendingen op tijd klaar te krijgen. De winnaars ontvangen de prestigieuze 'KNX Hackathon 2023'-trofee en prijzengeld.

Ga voor meer informatie over de KNX Hackathon 2023 en om je aan te melden voor de wedstrijd naar: https://Hackathon.knx.org

Social share