23.05.2018   Ook Australië en Nieuw-Zeeland Verheffen KNX tot Norm

KNX Logo


KNX bouwt marktpositie in Australazië verder uit!

STANDARDS Australia, de Australische normerings- en standaardisatieorganisatie, heeft KNX, de wereldwijd toonaangevende norm voor intelligente gebouwautomatisering, officieel uitgeroepen tot de nationale, technische specificatie. Hiermee heeft de organisatie, waarvan de normen ook van belang zijn voor Nieuw-Zeeland, een belangrijk deel overgenomen van de ISO/IEC 14543-3-norm waar de internationale KNX al op afgestemd is. KNX bouwt hiermee zijn positie op de markt voor Smart Home- en Smart Building-oplossingen ook verder uit in Australazië. En de Australische Smart Home-markt groeit enorm. Analisten verwachten dat de omzet het komende jaar al het record van 1 miljard US dollar zal doorbreken.

Sterk qua toekomstbestendigheid, interoperabiliteit en productkwaliteit "De standaardisering in Australië en Nieuw-Zeeland is voor ons weer een belangrijke mijlpaal. Dit bevestigt de toekomstbestendigheid van KNX als merkonafhankelijke norm en de kwaliteit van alle KNX-gecertificeerde producten", aldus Franz Kammerl, voorzitter van de KNX Association. De ontwikkeling van KNX aan de hand van internationale normen opent volstrekt nieuwe mogelijkheden voor de interoperabiliteit en communicatie tussen KNX-producten ongeacht de hard- en software-technologie en biedt ongekende integratiemogelijkheden in bestaande systeemomgevingen.

Wereldwijd toonaangevend: KNX voldoet aan allerlei normen Afgezien van de jongste standaardisering in Australië en Nieuw-Zeeland en de normering conform de internationale ISO/IEC 14543-3 wordt KNX inmiddels ook erkend volgens de Europese normen CENELEC EN50090, CEN EN 13321-1 en CEN EN 13321-2, volgens de Chinese GB/T 20965 en de US-standard ANSI/ASHRAE 135. De erkenning als technische specificatie door internationale en nationale normerings- en standaardisatie-organisaties geldt als de hoogste erkenning voor technische innovaties. Complete markten inclusief producenten, systeemintegrators en gebruikers oriënteren zich aan de hand van KNX. Toen KNX bijvoorbeeld op de Chinese Smart Building-markt als enige standaard erkend werd voor de automatisering van woningen en gebouwen, werd het technische protocol marktleider in de Volksrepubliek.

Meer informatie over alle relevante normen waaraan KNX voldoet via: https://www.knx.org/knx-nl/knx/tecnologie/standaard/

Social share