27.09.2018   KNX RF: een nieuw tijdperk voor veilige draadloze toepassingen

KNX RF Image


Overal inzetbaar en in combinatie met KNX Secure tegelijk volledig veilig

Met "Linky" luidt Frankrijk op dit moment een nieuw tijdperk in van draadloze netwerken in gebouwen op grote schaal. Het doel van dit ambitieuze project is de modernisering van meer dan 30 miljoen huishoudens in het hele land met intelligente meters. Tegen 2020 moet 95 procent van de elektriciteitsmeters gedigitaliseerd zijn. Hierbij wordt de KNX RF-standaard gebruikt. Deze is niet alleen op het gebied van draadloos netwerken van gebouwen toonaangevend op gebied van technologie. Dankzij de mogelijkheid van een volledige implementatie van KNX Secure, biedt het ook de best mogelijke bescherming van de zeer gevoelige gegevens die draadloos worden verzonden vanaf de intelligente meters. Dit wordt gewaarborgd door de op basis van ISO 18033-3 gestandaardiseerde veiligheidsalgoritmen en de internationaal erkende CCM-codering volgens AES 128.

"KNX raakt de zenuw van de tijd met KNX RF" In ieder geval neemt de vraag naar draadloze toepassingen in de smart home- en bouwsector voortdurend toe. Daarom werkt KNX voortdurend aan de verdere ontwikkeling en optimalisatie van draadloze signaaltransmissie. KNX RF biedt een oplossing die een eenvoudige maar intelligente toevoeging is aan gebouwnetwerken met kabels zonder de interoperabiliteit in het gedrang te brengen. Ook hier zorgt ETS voor de optimale werking van KNX-gecertificeerde apparaten. "KNX raakt de zenuw van de tijd met KNX RF" Want de vraag naar intelligente netwerken voor gebouwen neemt voortdurend toe. Nog nooit was het zo eenvoudig om intelligente apparaten draadloos te implementeren in bestaande gebouwen", legt Franz Kammerl, voorzitter van de KNX Association, uit.

Breed assortiment KNX RF producten
Tijdens Light + Building 2018 in Frankfurt werden talrijke nieuwe KNX RF-apparaten gepresenteerd, die de vele mogelijkheden van draadloze communicatie demonstreren: van een motorbesturingseenheid voor zonnewering of raamaandrijvingen tot afstandsbedieningen, mediakoppelingen of drukknoppen. Of het nu gaat om een handzender, een wandzender, een inbouw- of een universele interface - KNX RF biedt een uitgebreid aanbod aan opties. Dankzij de vele verschillende draaggolffrequenties die elkaar niet beïnvloeden, kent het aantal radiozenders en -ontvangers geen technische beperkingen.

KNX RF ook beschikbaar als energie-onafhankelijke oplossing
Radiografische gebouwbesturing met KNX kan ook volledig onafhankelijk van accu's worden uitgevoerd. Dit wordt aangetoond door de energie-onafhankelijke oplossing van KNX RF. Ook hier kunnen de afzonderlijke apparaten aan de individuele behoeften van de gebruiker worden aangepast zonder de basisstructuur van het gebouw te veranderen. Aanraakmodules kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden bevestigd aan moderne glaswandconstructies. Een doorslaggevend voordeel is de eenvoudige configuratie van de modules direct in de ETS, zodat de parameters dan via de radio in de apparaten kunnen worden geladen.

Social share