KNX en het Internet of Things

Internet of Things is een populair modewoord in de wereld van de informatietechnologie. Alledaagse voorwerpen worden intelligent en communiceren via het internet. Dit betekent ook dat de mogelijkheden voor woning- en gebouwautomatisering toenemen. Een woning of kantoor waarin veel verschillende voorwerpen met elkaar zijn verbonden, is niet langer een droom, maar werkelijkheid.

KNX is een voortrekker in het gebruik van Internet of Things en we bieden verschillende soorten IoT-oplossingen. Internet of Things creëert nieuwe manieren in de werking en visualisering van KNX-systemen. We schrijven mee aan de toekomst van de woning- en gebouwautomatiseringstechnieken en het Internet of Things is een essentiële factor in ons succes.

Waarom KNX IoT?

De IoT-oplossing van KNX verlaagt de drempel voor de toegang tot KNX als onderdeel van het Internet of Things. Het doel is om de vereiste kennis te verminderen en om het huidige KNX-ecosysteem open te stellen voor niet-KNX-IT-specialisten via een 'out of the box' besturing. En om tegelijkertijd nog altijd een geavanceerde configuratie en aanpassing door specialisten mogelijk te maken.

Door onze standaarden correct te benutten, zorgen we ervoor dat de waarde van KNX-producten almaar toeneemt en dat de support op lange termijn gegarandeerd is in een voortdurend evoluerende IoT-wereld. Het voordeel van KNX is dat we kunnen bogen op een grote KNX-installatiebasis. Zo kunnen we een beroep doen op een overvloed aan ervaring om de integratie van KNX in het Internet of Things succesvol uit te breiden.

De KNX IoT-oplossing wordt gekenmerkt door partnerships met belangrijke KNX-fabrikanten en standaardiseringsorganisaties (zoals Fairhair en de Thread Group).

KNX IoT-softwaretools

'KNX Web service exporter' en 'KNX Web service gateway' zijn gratis voor het publiek beschikbaar. Voor meer info en een gratis download, schrijf u in op https://my.knx.org

KNX IoT Demo

Dankzij KNX IoT maken KNX-installaties deel uit van het internet der dingen. KNX IoT bestaat uit geavanceerde technologie en ondersteunt ook diverse interacties tussen KNX en apparaten van derden. Dat blijkt uit relevante gebruiksvoorbeelden uit verschillende categorieën.

Ontdek er meer over en test de toekomst van gebouwenautomatisering met KNX IoT en andere technologieën.

KNX IoT Demonstrator
KNX IoT Demonstrator