20.02.2019   KNX debuteert als Presenting Show Partner op ISE 2019 en breidt zijn A/V-invloed uit

De stand van KNX Association op ISE


Op de Integrated Systems Europe (ISE)-handelsbeurs van 5 tot 8 februari in de RAI te Amsterdam, had KNX de eer om voor het eerst de rol van ISE Presenting Show Partner te vervullen. ISE is de grootste beurs ter wereld voor AV- en systeemintegratie en mocht dit jaar 50 KNX-fabrikanten verwelkomen. De 168 m² grote KNX-stand was de hoofdattractie in de Smart Building Hall en bood plaats aan niet minder dan 20 partnerexposanten. Hier kregen bezoekers de unieke gelegenheid om de meest recente KNX-apparaten aan het werk te zien. Daarnaast vonden er een hele reeks opleidings- en consultatiesessies plaats waar iedereen, van beginnende tot ervaren installateurs, kon leren om met KNX te werken. En tot slot demonstreerden een toenemend aantal fabrikanten hoe KNX in het IoT kan worden geïntegreerd en ongelijksoortige systemen binnen een betrouwbare, veilige en flexibele standaard kunnen worden verbonden.

"We zijn erg trots om KNX te verwelkomen als Presenting Show Partner. In de loop der jaren hebben KNX en ISE enkele opmerkelijke ontwikkelingen gerealiseerd die alleen maar worden versterkt door deze samenwerking. De voordelen zijn nu al duidelijk in deze editie van ISE en zullen in de volgende jaren alleen maar toenemen", aldus Michael Blackman, Managing Director van Integrated Systems Events.

Heinz Lux, CEO van KNX Association, voegt toe: "De samenwerking tussen ISE en KNX is een mijlpaal. Namens meer dan 470 fabrikanten brengen we niet alleen het onderwerp slimme huizen en slimme gebouwen dichter bij een breed publiek. We krijgen ook de mogelijkheid om de meest recente ontwikkelingen op een van de grootste beurzen ter wereld aan te kondigen. Iedereen zal hiervan de vruchten plukken, van de eindgebruiker en de systeemontwerper tot en met de fabrikant."

Om het Presenting Partnership met ISE te vieren, organiseerde KNX een groot feest op de voorlaatste avond van de beurs. Na de toespraken van Mike Blackman en Heinz Lux konden gasten van over de hele wereld niet alleen genieten van het entertainment, het eten en drinken, maar kregen ze ook een unieke gelegenheid om hun persoonlijke en professionele netwerken uit te breiden.

Activiteiten op de stand van KNX Association De KNX-stand was de hoofdattractie in de Smart Building Hall. De stand bood plaats aan 20 KNX-leden en aan een KNX-presentatiezone. Een van de thema-activiteiten op de KNX-stand was KNX IoT. Bezoekers konden demonstraties volgen van de huidige ontwikkeling van KNX IoT. Daarnaast waren er meer dan 40 presentaties over andere KNX-technologieën, -producten en -oplossingen.

De stand werd bovendien bemand door een KNX-expert om alle vragen van KNX-professionals over hun KNX-projecten te beantwoorden en om, samen met de professionals, de beste oplossingen te zoeken. KNX Association verloor ook de funfactor niet uit het oog met talrijke trekkingen en leuke prijzen zoals ETS Inside-licenties.

Toenemend aantal KNX-leden op ISE 2019 Er was een grote vertegenwoordiging van KNX-technologie op ISE. Maar liefst 50 leden demonstreerden er hun nieuwe integratieoplossingen, waarbij een recordaantal van 20 leden de kans kregen om de KNX Association-stand te delen. De rest was verspreid over verschillende beurshallen.

De invloed van KNX is zich heel snel aan het verspreiden in de wereld van AV, wat duidelijk werd aangetoond door het toenemende aantal fabrikanten die het protocol voor AV-toepassingen ondersteunen. Een van deze fabrikanten op ISE 2019 was Control4, de specialist in audio-/video-entertainment en huisbesturing, dat op zijn stand in hal 10 uitpakte met een indrukwekkend en allesomvattend KNX-aanbod. Bovendien vulde Control4 zijn KNX-lijn aan met 'native import' capaciteiten voor populaire keypads, inclusief Basalte, CJC Systems, Ekinex, Gira, Jung, Tense en Vitrium. "We menen het met KNX", zei Brad Hintze, Senior Director of Product Marketing bij Control4, "en we bieden de KNX-systeemontwerper het volledige gamma van de Control4-capaciteiten."

Dr. Thomas Weinzierl, CEO van Weinzierl Engineering GmbH, verwoordde het als volgt: "Bij onze tweede deelname als exposant zagen we een sterke stijging in de belangstelling voor KNX en, in het bijzonder, voor de mogelijkheid om multimedia-/AV-apparaten en telco apparaten en diensten in gebouwenautomatisering te integreren." Hij vervolgde: "Een ander belangrijk thema was de veiligheid in gebouwenautomatisering. We zijn heel blij dat we met KNX Secure kunnen tegemoetkomen aan deze stijgende marktbehoefte."

Smart Building Conference Al van sinds het prille begin is KNX de grootste promotor van de Smart Building Conference. Het congres vindt plaats op de dag vóór de beurs zijn deuren opent en dit jaar ging alle aandacht naar de slimme revolutie die zich voltrekt binnen commerciële en residentiële gebouwen. Twee sprekers van KNX gaven een uiteenzetting over de voordelen van integratie in slimme huizen, en over de meest innovatieve KNX-toepassingen in de commerciële sector.

Hiermee is de toon gezet voor ISE 2020 die van 11 tot 14 februari 2020 plaatsvindt in de RAI Amsterdam. Boek snel uw plaats - het belooft weer een fantastisch evenement voor KNX te worden!

Social share