19.06.2019   KNX bezorgt gasten een inspirerende ervaring en controleert koolstofvrije toeristenaccommodatie in Nieuw-Zeeland

Camp Glenorchy Highlight


Camp Glenorchy Eco Retreat is een toeristenverblijf aan de noordelijke kant van Lake Wakatipu in Nieuw-Zeeland. Revolve Energy is een integrator van gebouwenautomatisering en hernieuwbare-energieconsultant die zich focust op geavanceerde gebouwen in Nieuw-Zeeland. De klanten wilden een koolstofvrij toeristenverblijf bouwen dat de helft minder energie en water dan een soortgelijk gebouw verbruikt en tegelijk de gasten inspireert en aan al hun verwachtingen voldoet.

Het systeem moest verschillende systemen integreren, zoals verlichting, verwarming met gestratificeerde warmteopslag, warmtepompen en waterverwarming op zonne-energie, ventilatie, waterbeheer met drinkbaar en 'grijs' water, oplaadpunten voor elektrische wagens, composttoiletten en douches met een door de gast ingestelde timer.

Gasten inspireren om energie te besparen Revolve Energy bood een uitgebreide oplossing aan voor het water- en energiebeheer die bovendien rekening hield met het comfort en de vakantiebeleving van de gasten. Het systeem controleert de verwarming/waterverwarming, vloerverwarming, verlichting, zonnewering, watervoorziening en de afvoer van afvalwater. Bovendien is het systeem geïntegreerd met het gastenboekingssysteem, zodat er alleen energie wordt gebruikt wanneer dit nodig is: de kamers en het water worden verwarmd op basis van de boekingen.

In elke kamer van het gebouw vinden de gasten ook een scherm met meer informatie over het systeem. Via dit scherm kunnen ze hun eigen energie- en waterverbruik controleren tijdens hun verblijf en dit vergelijken met dat van anderen in het gebouw - of met de vorige gasten die in dezelfde kamer verbleven.

tabletpicture.jpg

Overal in het gebouw zijn producten van KNX verwerkt, zoals schakelaars, bewegingssensoren en lichtsturing. KNX werd gekozen door de functionaliteit, gemakkelijke integratie en ruime keuze aan producten, en de mogelijkheid om deze in de toekomst te laten onderhouden.

Omdat het controlesysteem geïntegreerd is met de meeste belangrijke systemen in het gebouw, moest KNX nauwlettend samenwerken met het ontwerpteam, de leveranciers en de installateurs. Bovendien werden het systeem, de componenten en de montage erg systematisch en gestructureerd gedocumenteerd.

Werken met een afgelegen locatie Een van de grootste uitdagingen was het feit dat de locatie erg afgelegen was. Camp Glenorchy ligt in de bergen: wie deze plek wil bereiken, moet twee uur vliegen vanuit Auckland en daarna een uur autorijden. De meeste installateurs hadden nog niet met KNX gewerkt, dus was er tijdens de eerste installatiefases altijd een technicus aanwezig om personeel op te leiden.

De hardware werd offsite gelabeld en geprogrammeerd om de inbedrijfname vlotter te laten verlopen.

Revolve Energy voerde na de opening zes maanden lang een proactief bijstelprogramma uit om bugs weg te werken en de operationele efficiëntie van het systeem te verbeteren.

Een deel van de oplossing omvatte de implementering van een onlinedatabeheerplatform om tijdreeksgegevens van 1.600 unieke datapunten in de cloud op te slaan. Dit platform is een krachtig hulpmiddel om de prestaties en systeeminstellingen van het gebouw te analyseren.

KNX bezorgt gasten een unieke ervaring KNX speelt een cruciale rol in het behalen van de hoge duurzaamheidsvereisten en het leveren van een kwaliteitsvolle gastenervaring. Het systeem toont de flexibiliteit en kracht van een controle-oplossing gebaseerd op een open protocol aan.

Een van de belangrijkste doelstellingen van het project is mensen bewustmaken van hoe technologie kan worden ingezet om operationele efficiëntie, comfort en welzijn te verbeteren. Dit kunnen gasten zelf beleven tijdens hun verblijf in Glenorchy of een van de rondleidingen die regelmatig op het terrein worden georganiseerd. Wie de site niet kan bezoeken, kan ook online de bronnen en livestreamgegevens bekijken.

Project: Camp Glenorchy

Een Project van: Revolve Energy

Contact: Shay Brazier

Social share