06.11.2018   KNX Scientific Conference 2018

Scientific Conference


Hét hoogtepunt voor de wetenschappelijke partners van KNX is ongetwijfeld de tweejaarlijkse Scientific Conference. Die werd dit jaar georganiseerd door FH Technikum in het prachtige Wenen in Oostenrijk.

Het publiek, dat uit meer dan 50 deelnemers van universiteiten en deelnemende KNX bedrijven bestond, luisterde aandachtig naar de presentaties over nieuwe en boeiende KNX-systeeminnovaties en lopende en afgewerkte researchprojecten. De onderwerpen van de Scientific Conference waren dit jaar:

  • Beveiliging en IoT
  • Oplossingen
  • Energiezuinigheid en radiofrequentie

Het publiek mocht zijn stem uitbrengen over de bijdragen, met als doel om de KNX Scientific Award uit te reiken voor de beste presentatie. De criteria waren de nieuwigheid van het onderwerp, de algemene kwaliteit van de presentatie en de toegevoegde waarde voor KNX.

Volgens het publiek eindigde de presentatie over 'De implicaties en effecten van KNX-databeveiliging op de applicatieontwikkeling met KAIstack' van Mr. Zlatan Živkovi? en Mr. Petar Tomi? van de firma Tapko Technologies op de derde plaats. De presentatie 'Firmware-update via KNX RF' van Mr. Christian Gossé van Gossé&Tech Tapko eindigde tweede en de winnaar was de 17-jarige Bram Roelandts met zijn presentatie 'LoRa als veilige en draadloze aanvulling op KNX'. Dit leverde de gelukkige winnaar € 3000 aan prijzengeld op.

De award voor het beste Conference rapport werd uitgereikt door Mr. Demarest, CTO van KNX Association.

U kunt de presentaties en foto's van deze conferentie downloaden via deze link

Deze conferentie bewees nog maar eens dat er een uitdagende toekomst is weggelegd voor KNX en dat het publiek zo'n wetenschappelijke conferentie erg waardeert. Ze is van groot belang voor het uitwisselen van ideeën over de voortdurende technische evolutie, die de toekomst van KNX rechtstreeks of onrechtstreeks beïnvloedt.

Social share