19.06.2019   KNX Brings Together Mutliple Subsystems for Complete Control of Art Gallery in Greece

banner


Het Institute of Hellenic Artists and Scientists of Diaspora is een gebouwencomplex met een kunstgalerie in Magoula Achaias (Griekenland). Het bestaat uit drie gebouwen met expositiezalen, opslagruimtes, een atelier voor onderhoud en herstellingen, een restaurant, een commerciële keuken, gastenkamers, overdekte parkeerplaatsen en tuinen in de openlucht.

Het project ging in juli 2013 van start en werd in drie fasen uitgevoerd. Eind 2018 was alles klaar. Het gebouwencomplex omvat in totaal zo'n 2.500 m² overdekte ruimte op een terrein van 5.000 m².

George Tsamis van Innob Systems Integration kreeg de opdracht een oplossing te leveren die omgevingscontrole en -monitoring, verlichting, beveiliging, audio/video en andere subsystemen in één centraal beheersysteem combineert, dat bovendien energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en futureproof is.

KNX voor multi-protocoloplossingen Voor de temperatuur- en luchtvochtigheidscontrole werden warmtepompen en fan-coilventilatoren gebruikt, samen met speciale ontvochtigers en verschillende omgevingssensoren. Het beveiligingssysteem bestaat uit een Grade 4-alarmsysteem, toegangscontrole en meer dan 80 IP-camera's. Om aan de verlichtingsvereisten te voldoen, combineerden we verschillende oplossingen en theorieën.

Omdat alle subsystemen op verschillende protocols gebaseerd waren, zoals KNX, DALI, Modbus, DMX, JSON en XML, en de grootste prioriteit een centraal beheerpunt was, werd KNX uitgekozen als belangrijkste veldbusprotocol dankzij de bewezen stabiliteit en de vele beschikbare KNX-apparaten en gateways.

gallery.jpg

Een groeiend systeem Het project was een uitdaging: alles moest tegelijk met de constructiewerken worden geïnstalleerd, zodat elk gebouw meteen na de oplevering volledig functioneel was.

Bij het eerste gebouw, dat in januari 2014 voltooid en volledig operationeel was, bestond de installatie uit één KNX-lijn met ongeveer 30 KNX-apparaten. Toen het project in december 2018 afgerond was, was de installatie uitgegroeid tot vijf KNX-lijnen met meer dan 800 KNX- en andere apparaten.

Het hele project was een evoluerend proces dat meegroeide met de bouwwerken zelf. Het originele design werd regelmatig gewijzigd, waardoor we voortdurend tests en aanpassingen op het terrein moesten uitvoeren.

KNX biedt de nodige flexibiliteit om te blijven evolueren Met KNX als hoofdtechnologie hadden we een stevige basis die ons heel wat flexibiliteit bood om de juiste apparaten te kiezen. Zelfs apparaten van andere fabrikanten met meerdere protocols waren geen probleem.

Nu het complex enkele maanden volledig operationeel is en de basisvereisten van het project vervuld zijn, weten we dat we dankzij KNX snel en eenvoudig extra gebouwtechnologieën kunnen implementeren in een installatie die nu al indrukwekkend is.

Belangrijkste producten en technologieën in het project Hoofdautomatiseringsserver: Embedded Systems Logic Machine die dienstdoet als cross-standard gateway en alle subsystemen in een centraal beheersysteem integreert. HVAC (KNX, Modbus): Mitsubishi, Carel, Dantherm. Verlichting (KNX, DALI, DMX): Artemide, Iguzzini. Beveiliging: Paradox, Optex. Omgevingssensoren (KNX): Arcus-EDS, Elsner Elektronik. Energiemeting (KNX, Modbus): Lingg & Janke, Circutor. Audio/video (KNX, json, xml, pjlink): ThinKnx, Yamaha, Epson. Systeemapparaten (KNX): ABB, MDT. Besturingsapparaten (KNX): MDT, Schneider.

Project: Institute Of Greek Artists & Scientist of Diaspora

Een Project van: InnoB Systems Integration

Contact: George Tsamis

Social share