30. Aug 2021

Aftellen naar de ETS6 release – de slimme, veilige en open automatiseringssoftware van KNX van de volgende generatie

Aftellen naar de ETS6 release – de slimme, veilige en open automatiseringssoftware van KNX van de volgende generatie
Aftellen naar de ETS6 release – de slimme, veilige en open automatiseringssoftware van KNX van de volgende generatie

Op 28 september tijdens de eerste dag van KNXperience gaan we in première met ETS6 - de belangrijkste KNX softwaretool tot nu toe. ETS6 brengt heel wat veranderingen in verschillende domeinen met zich mee, om KNX te behouden en verder te promoten als de slimme, veilige en open standaard voor huis- en gebouwautomatisering. Registreer u voor de ETS6 lancering op https://www.knxperience.org

Slim

ETS6 biedt gebruikers dankzij een verbeterde gebruikersinterface en een geoptimaliseerd licentiesysteem een nog betere ervaring. Gebruikers beschikken over een adaptief en volledig nieuw ontworpen dashboard en kunnen dankzij een hele reeks bijkomende nuttige metagegevens hun projecten snel terugvinden en er zich toegang toe verschaffen. Enkele van de belangrijkste ‘slimme' functies:

 • Snellere projectverwerking - met snellere toegang tot projectgegevens, waardoor elk project vlug kan worden teruggevonden.
 • Browserachtige flexibiliteit - tabs en vensters kunnen worden versleept, zodat software indien nodig kan worden aangepast.
 • Vereenvoudigde licentieworkflow en nieuwe cloudlicentie - met begeleiding door de verschillende licentiestappen en de mogelijkheid om indien nodig offline te werken.
 • Opvallende updatemeldingen - zorgen ervoor dat u geen kritieke updates mist en geven ook informatie over functies en oplossingen voor bugs vóór de installatie.
 • Verbeterde projectarchivering - met vereenvoudigde back-upfuncties en uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden.

Veilig

ETS5 Professional was de eerste ETS Professional-versie die met KNX Data Secure en KNX IP Secure apparaten werkt. ETS6 verbetert niet alleen de hantering van die apparaten, maar ondersteunt ook de recentste KNX systeemextensies met het oog op veiligere KNX-installaties, gemakkelijker topologieschalen en RF-apparaten van de jongste generatie. ETS6 ondersteunt daarvoor koppelaars met segmentkoppelaar- en veiligheidsproxyfunctionaliteit, waardoor bestaande projecten gemakkelijk kunnen worden uitgebreid met apparaten die veiligheid of RF ondersteunen. Enkele van de belangrijkste ‘veilige' functies:

 • Gemakkelijke schaalbaarheid van een KNX-installatie met behulp van segmentkoppelaars en veiligheidsproxy's - de projecttopologie en -structuur kunnen bijna onbegrensd worden geschaald en er kan een lijnsegment worden aangemaakt om apparaten toe te voegen van een verschillend mediumtype zoals RF, met behoud van het adresseringsprogramma.
 • ETS6 ondersteunt de Secure Proxy die het gebruik van KNX Secure producten met gewone KNX producten toelaat. Elke functie kan, afhankelijk van de input, gewoon of beveiligd gebruikt worden. Hierdoor kan elk type van product naast elkaar bestaan en communiceren in een gemeenschappelijke KNX installatie.
 • ETS6 ondersteunt de verbeterde KNX RF Multi, die de nieuwe generatie KNX RF producten ondersteunt. Deze hebben verschillende voordelen, zoals verplichte veiligheidsondersteuning, eenvoudige configuratie, aangezien alle frequentie-instellingen automatisch door ETS worden ingesteld en natuurlijk alle runtime mogelijkheden die komen van een productingang gecreëerd met de Manufacturer Tool.

Open

ETS6 ondersteunt het KNX IoT-systeem, waardoor KNX-installaties nog meer openstaan naar de rest van de ‘niet-KNX wereld'. KNX IoT vertegenwoordigt KNX in de buitenwereld door de implementatie van semantische projectinformatie en tagging via de KNX IoT externe API - een grafische gebruikersinterface waarin objecten het uitzicht van hun tegenhangers uit de reële wereld of de manier waarop een gebruiker er interactie mee kan voeren, simuleren. Enkele van de belangrijkste ‘open' functies:

 • Eén enkele gestandaardiseerde oplossing voor alle KNX-fabrikanten - externe adapters voor KNX kunnen zich voortaan op één enkele interface concentreren om zich toegang te verschaffen tot een KNX-installatie.
 • Integratie met andere systemen die niet rechtstreeks KNX-compatibel zijn - naadloze en moeiteloze integratie van andere systemen met het KNX-project.
 • Voortzetting van 30 jaar achterwaartse compatibiliteit - alle bestaande KNX- (en EIB-) gecertificeerde apparaten kunnen nog altijd met ERTS6 worden geconfigureerd. Bovendien behoudt ETS6 de compatibiliteit met bestaande plug-ins, DCA's en ETS-apps.

Prijzen en beschikbaarheid

ETS6 zal gelanceerd worden op 28 september 2021 tijdens KNXperience. Registreer om aanwezig te zijn op de première op https://www.knxperience.org

ETS6 zal EUR1000 kosten (of vanaf EUR350 als upgrade).

Deelnemers aan de KNXperience zullen ook de kans hebben om gratis ETS6 licenties te winnen via een aantal real-time activiteiten.

Social Share:

 • Highlights