17. Sep 2023

Theben - KNX en Smart Home cases vergemakkelijken training

Theben - KNX en Smart Home cases vergemakkelijken training
Theben - KNX en Smart Home cases vergemakkelijken training

Perfect op elkaar afgestemde oefenkoffers / Een goed doordacht systeem

Het praktijkgerichte onderwijs in KNX en Smart Home schiet vaak tekort door onvolledig en ontbrekend materiaal. Stagiairs verliezen kostbare tijd met het programmeren en simuleren van noodzakelijke werkstappen. Theben trainingskoffers zijn een perfecte oplossing voor de trainingssector vanwege de vele verschillende apparaten en toepassingsmogelijkheden. In een mum van tijd kunnen alledaagse handelingen worden getest, aangeleerd en herhaald.

De belangrijkste dingen gecombineerd in een handige koffer

De selectie van apparaten is goed doordacht en speciaal aangepast aan KNX- en Smart Home-trainingen. De twee verschillende koffers zijn uitgerust met in totaal twaalf apparaten. Ze dekken de standaardfuncties van een gebouw en bevatten vier actuatoren, vier klassieke sensoren, een modern weerstation en drie systeemapparaten. Zo zit alle benodigde apparatuur in één koffer en staat niets het programmeren meer in de weg. Bovendien zijn alle systemen al bekabeld, wat kabelwarboel voorkomt. Een beslissende toegevoegde waarde die Youtuber Torben Ledermann al uitlegde in zijn samenwerkingsvideo met Theben AG. "De kostbare tijd die op de beroepsschool wordt verspild aan het sorteren van kabels en materialen, wordt hier omzeild door doelgericht voorbereidend werk". Bovendien kan de behuizing in minder dan een minuut worden gereset met de geïntegreerde busresetknop. Zo is de casus snel en gemakkelijk voorbereid op de volgende les.

Smart home altijd bij je

Naast de apparaten in het onderste segment bevatten beide koffers in de bovenste helft nuttige simulaties die relevant zijn voor het dagelijks leven. Een ingebouwde plattegrond van een eengezinswoning stelt de stagiairs in staat om onder andere de functie van LED-lichtstrips voor jaloezieën, schakelbare en dimbare verlichting en verwarming en centrale bediening uit te testen en te leren op de maquette. Dit betekent dat smart home training overal kan plaatsvinden.

Ook netwerken naar buiten

Om de instap in KNX en smart home trainingen te vergemakkelijken, zijn er verschillende interface opties beschikbaar in de koffer. Naast een USB-poort bevat de KNX trainingkoffer ook een KNX IPsecure router. Hiermee kunnen verschillende cases met elkaar worden verbonden in oefenfasen, bijvoorbeeld om verschillende verdiepingen na te bootsen. Tegelijkertijd kunnen interne Theben busdeelnemers en externe KNX busdeelnemers van andere leveranciers op de kast worden aangesloten via de KNX busadapter. De Smart Home trainingskoffer heeft ook een geïntegreerde WLAN router waarmee verschillende netwerkonderwerpen kunnen worden getraind. De bediening is eenvoudig via de LUXORplay app - niet alleen een pluspunt voor jonge stagiairs. Op deze manier kunnen visualisaties levendiger en intuïtiever worden gemaakt.

Ontdek meer

Social Share:

  • Highlights