KNX Awards 2022. Claim the trophy with your KNX Project. Apply Now!

KNX Awards 2024

Haal de trofee binnen met je KNX-project

Met de KNX Awards beloont KNX al sinds jaar en dag de slimste KNX-projecten voor woningen en gebouwen. Neem deel met uw projecten in een van de categorieën waar de jury de winnaars kiest, of verleid het grote publiek en sleep de People's Choice Award in de wacht. Bij deze editie kunt u ook stemmen op uw favoriete KNX-product.

Alle laureaten krijgen een geldprijs van 1000 euro, een trofee en onbetaalbare reclame voor hun bedrijf als winnaar van een KNX Award. Waag dus uw kans en neem nu deel.

Categorieën KNX Awards

Smart Home Award

KNX Awards 2024 - Smart Home Award

In deze categorie belonen we uitzonderlijke residentiële projecten van over de hele wereld. Ze is onderverdeeld in drie subcategorieën, waarvoor we telkens een aparte prijs uitreiken: Europa, Azië en Afrika-Amerika-Australië.

Smart Building Award

KNX Awards 2024 - Smart Building Building

In deze categorie belonen we uitzonderlijke commerciële en industriële projecten van over de hele wereld. Ze is onderverdeeld in drie subcategorieën, waarvoor we telkens een aparte prijs uitreiken: Europa, Azië en Afrika-Amerika-Australië.

Innovation Award

KNX Awards 2024 - Innovation Award

In deze categorie belonen we projecten waarbij de laatste nieuwigheden op het gebied van KNX-technologie de hoofdrol spelen. Voor de KNX Awards 2022 gaat het om projecten waarbij KNX Secure en/of IoT-toepassingen gebruikt werden.

Sustainability Award

KNX Awards 2024 - Sustainability Award

Deze categorie beloont projecten die gericht zijn op het gebruik van KNX voor energiebeheer, om het energieverbruik en de koolstofvoetafdruk in huizen en gebouwen te verminderen door de verschillende gebouwfuncties te optimaliseren.

Special Award

KNX Awards 2024 - Special Award

In deze categorie belonen we KNX-projecten die gekenmerkt worden door speciale eigenschappen, nooit eerder geziene en zeer aparte integraties tonen, in ongebruikelijke gebouwtypes tot stand kwamen enz.

Publicity Award

KNX Awards 2024 - Publicity Award

In deze categorie belonen we projecten die de aandacht vestigen op de KNX-standaard en het systeem promoten. Dat kan over een KNX-project gaan, maar ook over een speciaal event, een beurs, een showroom …

Education Award

KNX Awards 2024 - Education Award

In deze categorie belonen we projecten waarbij grote inspanningen geleverd werden om studenten of professionals op te leiden in de KNX-technologie voor slimme woningen en slimme gebouwen. Alleen projecten van scholen en opleidingscentra komen in aanmerking voor deze prijs.

People's Choice Award

KNX Awards 2024 - People's Choice Award

De KNX-community mag haar favoriete project kiezen uit alle genomineerde projecten in alle categorieën. Iedereen mag stemmen op het project dat volgens hem of haar het bijzonderst is en deze trofee verdient.

KNX Product Award

KNX Awards 2022 - KNX Product Award

Alle KNX Fabrikanten krijgen de gelegenheid om een van hun KNX-producten voor te stellen. U kunt stemmen op uw favoriete KNX-producten en bepalen welk product bekroond wordt met deze prijs. Deze award wordt alleen toegekend door de KNX-community. Inschrijven kan enkel via een intern platform voor KNX fabrikanten.

Noteer alvast deze data

U kunt nu deelnemen aan de KNX Awards.

31 mei: deadline voor het inzenden van uw projecten
juni: beoordeling van projecten
juli: bekendmaking van de genomineerden
augustus: stemming voor de People's Choice Award en de prijs voor beste KNX-product
25 september: uitreiking KNX Awards (online)

Uw projecten worden beoordeeld op …

We aanvaarden alle KNX-projecten en houden geen rekening met de omvang ervan. We beoordelen uw project op:

 • de diversiteit van de gebruikte gebouwtoepassingen met KNX;
 • flexibiliteit en uitbreidbaarheid;
 • het automatiseringsniveau en de complexiteit van de installatie;
 • de gebruiksvriendelijkheid en aanvaarding door de gebruikers;
 • overtuigende argumenten voor de klant;
 • gebruik van producten voor verschillende KNX-fabrikanten in één toepassing.

Hier kunt u het volledige reglement raadplegen en de voorwaarden om deel te nemen aan de KNX Awards 2024.

Hulp nodig?

Weet u niet precies welke info over uw topprojecten u het best kunt uploaden? Of wilt u enkele tips om meer kans te maken op een nominatie? We helpen u graag! Hieronder vindt u een tutorial en enkele nuttige tips.

Hoe upload ik mijn project?

Hoe vergroot ik mijn kansen?

 • Beschrijf het project: wat houdt het precies in? Welke behoeften heeft de klant? En hoe wordt daaraan voldaan met KNX-oplossingen?

 • Upload tal van foto's: een foto van de buitenkant, foto's van de binnenkant, foto's waarop de apparaten te zien zijn.
 • U kunt ook extra documentatie uploaden met gedetailleerde uitleg over uw project.
 • Voeg een filmpje over het project toe via de YouTube-link. Bijvoorbeeld: een promofilmpje van het project, een filmpje waarin u een rondleiding in het gebouw geeft of de functies demonstreert...
 • Vertel ons meer over de unieke voordelen van KNX bij dit project.
 • Waarom hoort uw project thuis in de categorie waarin u genomineerd wilt worden? Overtuig ons!

Haal de trofee binnen met je KNX-project