KNX Awards 2022 bereikt nieuw hoogtepunt

Elke dag worden ambitieuze, creatieve en innovatieve smart home en gebouw projecten gerealiseerd met KNX. Na de inschrijvingsperiode voor de KNX Awards 2022 werden 55 KNX projecten van topkwaliteit geselecteerd en genomineerd uit het grote aantal inschrijvingen door een jury van topklasse. 12 van hen en 1 KNX Lid ontvingen uiteindelijk de wereldwijd begeerde trofee na te zijn voorgesteld door gerenommeerde laureaten en vervolgens te zijn aangekondigd als de winnaars tijdens de online viering. Het evenement werd bekeken door duizenden deelnemers uit de wereldwijde KNX Community, en voor het eerst kon het publiek live de beslissende stem uitbrengen voor de People's Choice Award.

Herbeleef de KNX Awards 2022

Hebt u de digitale prijsuitreiking gemist of wilt u de hoogtepunten nog eens beleven? Klik gewoon op de afspeelknop bovenaan de pagina.


Maak kennis met de winnaars

Uit alle inzendingen van over de hele wereld had de jury 55 indrukwekkende KNX-projecten gekozen. In elke categorie maakten vijf genomineerden kans op de prestigieuze trofee.

Bovendien hebben we de KNX Community gevraagd om op hun favoriete project te stemmen. Het project met de meeste stemmen sleepte de People's Choice Award in de wacht.

Van alle genomineerden werden er 12 met een KNX Award beloond voor hun uitstekende realisaties met KNX. Een extra trofee werd uitgereikt aan het favoriete KNX Product, geselecteerd door de KNX gemeenschap.

Hieronder vindt u enkele korte filmpjes over de winnende projecten.

Smart Home - Africa, America, Australia


Smart Home - Asia


Smart Home - Europe


Energy Efficiency


Publicity


Education

Smart Building - Africa, America, Australia


Smart Building - Asia


Smart Building - Europe


Innovation


Special


KNX Product


People's Choice

Aangezien de stemming voor de winnaar pas tijdens het live-evenement werd afgesloten, is er geen projectvideo voor de winnaar: Sports Centre Kerenzerberg by Soltris GmbH (Switzerland).

Bij de People's Choice Award heeft het publiek het laatste woord. Het sportcentrum Kerenzerberg, met een oppervlakte van meer dan 125.000 m2, is het op twee na grootste sportcentrum voor massasporten in Zwitserland en omvat 9 sporthallen, 1 overdekt zwembad, diverse buitensportfaciliteiten, 94 zalen, 2 restaurants, 9 theorielokalen, een fitnesscentrum en fysiotherapie. In het project werden alle energie-efficiëntiemaatregelen gerealiseerd door de automatisering van het gebouw te integreren met het reserveringssysteem van het hotel. Alle denkbare automatiseringen werden gerealiseerd, hetgeen resulteerde in een aanzienlijke kostenbesparing bij het operationele onderhoud.

De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Koppeling van bedrijfsprocessen met gebouwautomatisering
  • Verlichting: 80% energiebesparing werd bereikt
  • HVAC: 40% energiebesparing werd bereikt
  • Lagere onderhoudskosten dankzij de combinatie van KNX en EisBär

Schrijf u in voor de KNX Awards 2024

U kunt nu al deelnemen met KNX projecten gerealiseerd in 2022 en later door ze toe te voegen via https://projects.knx.org