04.05.2021   Succesvol webinar over standaardisering in IP-wereld en opkomst van KNX IoT

Succesvol webinar over standaardisering in IP-wereld en opkomst van KNX IoT


Op 29 april organiseerde KNX België een succesvol webinar over het groeiende belang van het internetprotcol (IP) in de wereld van woning- en gebouwautomatisering. Er ontstaat steeds meer standaardisering op dit gebied, zo liet Jos Bruins, consultant bij Neovate zien in zijn presentatie. Hij maakte duidelijk dat de grote multinationals met name de standaarden Tread en Crisp omarmen. Maar volgens hem zijn er zeker ook mogelijkheden voor KNX, mits ze een goede connectie met deze IP-wereld mogelijk maakt.

Over de mogelijkheden die KNX te bieden heeft op dit gebied, vertelde Joost Demarest tijdens het webinar. Zo ontwikkelt KNX momenteel een zogeheten 3rd party API, waarmee marktpartijen gateways kunnen maken om een naadloze koppeling tussen het KNX-systeem en IoT-systemen en -aparaten te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan een vlekkeloze koppeling met systemen als Homekit, Google Home en andere systemen. Deze 3rd party API is inmiddels goedgekeurd en wordt binnenkort als Europese EN-standaard gepubliceerd. Daarnaast werkt KNX ook aan een IoT Point API die een belangrijke rol zal vervullen in de sensor-actuator-communicatie.

Wilt u meer informatie over de beide presentaties, dan kunt u op de pagina Downloads onder de kop KNX België de handouts downloaden https://www.knx.org/be-nl/downloads/ Ook is het mogelijk om het webinar in zijn geheel terug te kijken via het Youtube-kanaal van KNX België. https://www.youtube.com/channel/UCtMSh__0VxTE-mfb71pIl5g

Social share