28.11.2022   Nieuwe release v4.12 brengt Gira HomeServer volledig up-to-date

Nieuwe release v4.12 brengt Gira HomeServer volledig up-to-date


Al meer dan twintig jaar is de Gira HomeServer de betrouwbare en krachtige boordcomputer voor het intelligente gebouw op basis van een KNX-installatie. Daarmee is de HomeServer niet alleen de centrale besturing van een slim gebouwen, maar zorgt hij ook voor de perfecte integratie van KNX-componenten met andere leveranciers zoals spraakbesturing, Sonos, IFTTT, Philips Hue, in de gebouwenbesturing. Regelmatige updates houden de Gira HomeServer up-to-date en zorgen voor een storingsvrij bedrijf.

De Gira HomeServer Release v4.12 omvat de uitbreiding van de afbeelding van het logica-startgedrag. Dit maakt nu direct en online uitgevoerde tests mogelijk om een veilige, foutloze herstart en uitschakeling te waarborgen. Daarbij komen nog de uitbreiding van een logische bouwsteen voor het koppelen van G1-functies, zoals de naderingssensor, als ook een Modbus-bouwsteen, bijvoorbeeld voor de integratie van zonnestroominstallaties.

Bovendien bevat de update een uitbreiding van de Gira HomeServer app, speciaal voor grote beeldschermen, die de eindgebruiker nu ook de mogelijkheid biedt om een besturing via mobiele bedieningsapparaten zoals Apple iMac en iPad Pro uit te voeren. De plattegrondvisualisatie kan vanaf nu ook met eigen achtergrondafbeeldingen worden aangemaakt. Met deze laatste software-release toont Gira opnieuw dat de HomeServer, inmiddels in de vierde generatie, ook in de toekomst als kwaliteitsproduct voor het Premium Smart Home in de markt gepositioneerd blijft.

De update voor Gira HomeServer is beschikbaar vanaf december 2022

Social share