25.06.2021   Nieuw KNX bedieningspaneel maakt elke ruimte smart

Nieuw KNX bedieningspaneel maakt elke ruimte smart


Met het nieuwe KNX touchpanel van Siemens bedien je voortaan alle geconnecteerde gebouwtoepassingen op een intuïtieve manier. Bovendien is hij in een handomdraai geïnstalleerd. De KNX Touch Control TC5 combineert een flexibele, aanpasbare gebruikersinterface met stijlvol design. Daarmee is hij ideaal voor commerciële gebouwen zoals conferentiezalen, kantoren en hotels.

Dankzij de digitalisering kunnen we alsmaar meer gebouwfuncties digitaal aansturen: de verwarming en airconditioning, de ventilatie en luchtverversing, de verduistering en de verlichting. Maar met aparte afstandsbedieningen en bedieningspanelen voor elk van die technologieën, raakt de gebruiker al snel de kluts kwijt.

Grote gebruiksvriendelijkheid

Vooral in ruimtes die door verschillende personen worden gebruikt, is een gebruiksvriendelijke bediening van de verlichting en HVAC cruciaal. Denk maar aan een vergaderzaal, een hotelkamer of een gedeelde kantoorruimte. In die ruimtes moet de gebruiker de temperatuur, verlichting en verduistering gemakkelijk zelf kunnen instellen.

Room operator unit

Juist om dit hoge gebruiksgemak te realiseren, heeft Siemens Smart Infrastructure een nieuwe room operator unit gelanceerd: de KNX Touch Control TC5. Het 5 inch grote aanraakscherm geeft je toegang tot alle gebouwtechnologieën die via KNX zijn aangesloten. Via duidelijke icoontjes op het kleurenscherm kan iedereen autonoom en makkelijk de verlichting, verduistering en kamertemperatuur regelen.

Wil je meer weten over die product, ga dan naar de website voor het uitgebreide artikel: https://magazine.siemens.be/products/nieuw-knx-bedieningspaneel-maakt-elke-ruimte-smart/?stc=besi100070

Social share