27.05.2021   B.E.G. presenteert nieuwe KNX jaloezieactor


B.E.G. breidt zijn assortiment uit met de nieuwe viervoudige jaloezieactor SBA4-230/10/H/KNX REG (codenummer 93930). De jaloezieactor ontvangt KNX/EIB-telegrammen en kan zo meerdere jaloezieën, rolluiken en zonneschermen onafhankelijk van elkaar aansturen. Het apparaat werkt met een netspanning van 230 V en de montage vindt plaats op de DIN-rail in de verdeelkasten.

Elk kanaal is individueel te programmeren met de ETS-software. De afzonderlijke kanalen worden elk via twee monostabiele relais aangestuurd. Gebruikers kunnen de kanalen echter ook manueel bedienen als zij dat willen.

Handmatige bediening uitgangen De nieuwe jaloezieactor van B.E.G. biedt de keuze uit statusterugkoppeling, blokkeerfuncties, centrale schakelfuncties en uitvoerige kalibratie- en positoneringsfuncties. Bij busspanningsuitval of -terugkeer, kunnen de schakelstanden van de relais individueel voor elk kanaal worden geprogrammeerd. De uitgangen zijn handmatig bedienbaar en het apparaat geeft terugkoppeling van de gordijnpositie, bewegingstoestand en positie van de lamellen.

Scènefunctie De jaloezieactor beschikt verder over veiligheidsfuncties voor zonnebescherming, wind-, regen- en vorstalarm. Het apparaat kan daarnaast geïntegreerd worden in de temperatuurregeling van een gebouw. Het is mogelijk om een automatische bewegingstijd in te stellen en de positie van de lamellen direct te regelen. Ook beschikt de jaloezieactor over een scènefunctie.

Voor meer informatie kunt u mailen naar luxomat@beg-belgium.be, bellen met +32 38 87 81 00 of kijken op https://www.beg-luxomat.com/nl/producten/luxomatnet/knx/knx-jaloezieactoren/sba4-230-10-h-knx-reg/.

Social share